Kaj bomo jedli?
Kolumna
Pogosto slišimo, kako pomembno je, da uživamo zdravo hrano, in če je le mogoče, naj bo pridelana v domačem okolju. Zato nam prodajalci tako na tržnici kot tudi v trgovini zatrjujejo, da nam ponujajo blago, ki ustreza našim pričakovanjem. Pa je res tako? Najprej bode v oči, da na marsikaterem izdelku pogosto ni jasno napisano, od kod izvira, kje so ga vzredili oziroma pridelali. No, pri bananah je na primer vsakemu jasno, da niso zrasle v Sloveniji, pri mesu in suhomesnatih izdelkih pa se poreklo pogosto zamegli z oznako »pridelano v EU«.
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.