Poli, mladostna petdesetletnica

Dobro počutjeapril '24Prehrana

Prehrana

Ko je ekipa zaposlenih tehnologov in razvojnikov v Perutnini Ptuj leta 1974 sestavila recepturo za prvo piščančjo posebno klobaso Poli, ni nihče niti v sanjah pomislil, da bo postala njihova najbolj prepoznavna blagovna znamka. Od takrat je doživela več prelomnic, a z nostalgičnimi spomini in nenehnimi pomlajevalnimi izzivi osvaja generacije doma in po svetu.

Ime klobase, ki je kasneje postala salama, izhaja iz latinske besede za domačo kokoš Pullus domesticus. Odločili so se za ime Poli, ker ima beseda puli pri nas seveda drugi pomen. Do leta 2000 je bila le eden od njihovih številnih izdelkov, nato pa so se v Perutnini resno lotili razvoja in trženja salame Poli, ki je kazala velike potenciale. Osnovni cilj ob prvi prelomnici po četrt stoletja letošnje slavljenke je bil, da mora postati boljša in drugačna od drugih podobnih salam.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.