Kam na lepše - po Sloveniji

20. september 2010

Kamnik bodo v dneh od 8. do 12. septembra preplavile avbe in klobuki, široka krila in irhaste hlače ter rdeči nageljni. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine vedno pritegnejo veliko obiskovalcev in letos praznujejo že 40. jubilej. Ob razstavah, predstavitvah knjig ter nastopih ansamblov in godbenikov bo v soboto ob 15. uri tekmovanje harmonikarjev, v nedeljo pa bo prav tako ob 15. uri sprevod narodnih noš po kamniških ulicah.

V Mariboru pa bodo med 17. in 26. septembrom pripravili Festival stare trte. Med številnimi prireditvami bo tudi splavarski krst in slavnostna trgatev najstarejše trte na Lentu.

V Bohinju se pripravljajo na tradicionalni 55. Kravji bal, ki bo v nedeljo, 19. septembra od 10. ure dalje na prireditvenem prostoru v Ukancu. V petek popoldne pa pripravljajo Planšarski dan. Ob 16. uri si lahko ogledate Bohinjsko sirarno v Srednji vasi, kasneje pa se bo veliko zanimivega dogajalo pred Oplenovo hišo v Studorju, ki si jo boste lahko tudi brezplačno ogledali.

Še prej se lahko ustavite v Mojstrani in si ogledate Slovenski planinski muzej. Odprt je vsak dan od 9. do 19. ure (od oktobra do aprila le do 17. ure). Več informacij dobite na tel. št.: 08 380 67 30 ali po elektronski pošti:info@planinskimuzej.si.

Na poti v Bohinj se lahko ustavite tudi na Bledu in si ogledate veliko razstavo del Maksima Gasparija na blejski Pristavi. Razstava, ki bo na ogled do 24. oktobra, je odprta vse dni v tednu od 10. do 19. ure, ob nedeljah in četrtkih ob 17. uri si jo lahko ogledate pod strokovnim vodstvom.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media