Ljudje odprtih src in rok.

5. december 2010 23:00

Ljudje odprtih rok je akcija, ki spodbuja solidarnost med ljudmi, hkrati pa dokazuje, da je med nami še veliko poštenih in dobrih ljudi, ljudi, ki imajo moč, voljo in karizmo, da se spoprimejo s svojimi težavami in s stiskami drugih ljudi, kot je dejala glavna in odgovorna urednica Naše žene Marta Krpič. Šestindvajsetim posameznicam, posameznikom in skupinam je minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik ob tej priložnosti podelil zahvalne listine. Štiri med njimi, katerih dobra dela še posebej izstopajo, so izbrali bralci in posebna komisija, v priznanje in zahvalo pa so prejeli zlato repliko ptice - okrasne zaponke iz 5. stoletja, ki so jo našli v Ajdni nad Potoki.
Za izjemno osebnost leta 2010 so razglasili Matica Munca iz Ljubljane, strokovnjaka za psihosocialno pomoč in velikega zagovornika otrok in mladine ter ljudi, ki živijo na družbenem obrobju. Darovalec leta 2010 je postal Vincenc Draksler, ki že dolgo živi v Švici in je za ustanovitev centra za pomoč zdravljenim odvisnikom podaril svoje posestvo na Pristavi pri Tržiču in ga tudi pomagal obnoviti. Še posebej lep zgled pa so dobrotniki leta 2010 - osnovnošolci OŠ Stranje z učiteljico Martino Ozimek, ki v projektu prostovoljno in ustvarjalno delo mladih obiskujejo stanovalce doma starejših v Kamniku in obiskujejo starejše na njihovih domovih ter se srečujejo z mladimi s posebnimi potrebami. Bralci pa so za naziv dobrega človeka izbrali Vesno Grižon iz Krkavč pri Kopru, ki je mama dekleta s posebnimi potrebami ter dolgoletna in požrtvovalna predsednica društva Sožitje obalnih občin.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media