Tečaj za družinske oskrbovalce svojcev

29. december 2014

Mestna občina Velenje bo v mesecu januarju 2015 v okviru projekta "Velenje, starosti prijazno mesto" financirala tečaj za družinske oskrbovalce svojcev, ki ga bo izvedel Dom za varstvo odraslih Velenje.

20-urni brezplačni tečaj za družinske oskrbovalce svojcev je namenjen občankam in občanom mestne občine Velenje, ki želijo pridobiti informacije o tem, kako lahko pomagajo družinskemu članu ob prehodu iz domačega okolja v dom za varstvo odraslih oziroma kako lahko olajšajo bivanje starostnikov v domačem okolju.

V okviru tečaja, ki bo potekal v desetih sklopih po dve uri v prostorih Doma za varstvo odraslih Velenje, bodo udeleženci obravnavali sledeče teme: tretje oziroma četrto življenjsko obdobje, odnos in komunikacija s starostnikom, krepitev starostnikove socialne mreže, demenca - rak sodobne družbe, praktični napotki in veščine za negovanje, odhajanje in paliativna oskrba ter prehod iz domačega okolja v domsko varstvo.

Vsi udeleženci tečaja bodo prejeli gradivo, ob koncu tečaja pa tudi potrdilo o opravljenem tečaju. V okviru tečaja bomo oblikovali skupino družinskih oskrbovalcev, ki se bo redno sestajala z namenom, da se prepreči izgorevanje družinskih oskrbovalcev in drugih družinskih članov starostnika.

Vsi zainteresirani občani lahko več informacij o tečaju za družinske oskrbovalce svojcev dobijo pri strokovni sodelavki Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje Katji Remic Novak, ki bo tudi sprejemala prijave na tečaj (telefonska številka 03 8961 681, elektronski naslov katja.remic-novak@velenje.si).

Janez Platiše
Vir: Mestna občina Velenje


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media