V Dolenjskih Toplicah več kot 1.500 upokojencev

3. avgust 2015

Pokrajinska zveza društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine združuje okrog 17.000 članov v 36 društvih. Sobotnega že tradicionalnega srečanja na Jasi pri Dolenjskih Toplicah pa se je udeležilo več kot 1.500 dobro razpoloženih upokojencev s tega območja. V kulturnem programu je nastopila Godba ljubljanskih veteranov in folklorna skupina črnomaljskega društva upokojencev, program pa je povezovala Nina Štampohar.

Zbranim se je predstavil tudi novi predsednik ZDUS Anton Donko. Poudaril je, da bodo pod njegovim vodstvom nadaljevali pred osmimi leti začrtano bolj aktivno pot delovanja upokojenske organizacije. Zagovarjali bodo človekove pravice in pravice starejših, se zavzemali za medgeneracijsko sodelovanje in aktivno prispevali k oblikovanju demografskega sklada, da bodo pokojnine zagotovljene tudi za bodoče generacije, podpirali bodo prizadevanja za čim prejšnjo zdravstveno reformo s poudarkom na javnem zdravstvu in sprejetju zakona o dolgotrajni oskrbi. Upokojence bodo spodbujali k aktivnemu življenju in še naprej negovali in razvijali medsebojno pomoč, ki poteka v okviru projekta Starejši za starejše. Zbrane goste so med drugimi pozdravili še predsednik in novi podpredsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine Jože Jazbec in Dušan Kraševec, župan Dolenjskih Toplic Jože Muhič in generalni sekretar stranke DeSUS Branko Simonovič ter poslanka Marinka Levičar.

Na srečanju, ki je namenjeno predvsem druženju in zabavi, so podelili tudi pokale ob koncu 40. športnih iger PZDU Dolenjske in Bele krajine. Veseli in ponosni so, da se število športnikov v društvih ves čas povečuje. Na začetku jih je bilo 40, sedaj jih je že skoraj 1000, ki tekmujejo v pikadu, kegljanju, veleslalomu, šahu, streljanju in drugih športih. Pri ženskah so se ekipno najbolj odrezale Kočevke, sledijo jim Črnomaljke in Novomeščanke. Tudi pri moških so bili najbolj uspešni Kočevci, sledijo jim športniki iz upokojenskega društva Črnomelj in Mirna. Skupno so bili najboljši Kočevci, ki so prejeli tudi priznanje za najboljšega organizatorja tekmovanj, sledita upokojenski društvi Mirna in Novo mesto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž 

Oglejte si tudi

Razigrano, pisano in veselo
29. september 2023

Starejši niso breme družbe
28. september 2023

Nova predsednica Zdusa je postala Zdenka Jan
19. junij 2023 Po dveh mandatih vodenja...

Ko se prijatelji spet srečajo …
2. junij 2023 Spomini z jesenskega srečanja...

Pokazali so bogastvo ustvarjanja po društvih
26. maj 2023 Včeraj so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media