V Zdus pričakujejo podporo poslancev letnemu dodatku za vse upokojence

1. junij 2017

V Zvezi društev upokojencev Slovenije (Zdus) pričakujejo, da bodo poslanci ob ponovnem odločanju  znova podprli novelo zakona o izvrševanju proračunov, s katero se zagotavlja letni dodatek za vse upokojence. 

Državni svet je  namreč izglasoval veto zaradi predvidene povprečnine za občine. Veto je predlagala interesna skupina lokalnih interesov, saj po njihovem mnenju povprečnina ne sledi dejanskim potrebam in obveznostim občin. 

Predsednik Zdus Janez Sušnik obžaluje, da so imeli pri glasovanju v državnem svetu premoč predstavniki lokalnih interesov. Kot je dejal , nima nič proti, da bi občine dobile več denarja, ne podpira pa razmišljanja, da bi morali upokojenci varčevati za vso državo. Zato pričakuje, da bodo poslanci zakon ob ponovnem odločanju znova potrdili in svojega mnenja ne bodo spremenili.

V skladu z novelo zakona o izvrševanju proračunov za leti 2017 in 2018 bodo regres dobili vsi upokojenci, njegova višina pa bo odvisna od višine njihove pokojnine; znesek se bo gibal od 400 evrov pri tistih, ki dobivajo do 430 evrov pokojnine, do 90 evrov, kolikor bo pripadlo upokojencem s pokojninami, višjimi od 760 evrov.

Povzeto po STA


Vaši komentarji


© 2017 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media