Po Izoli še oskrbovana najemna stanovanja v Brežicah

21. september 2017

Oskrbovana najemna stanovanja v Brežicah

"Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja ima več kot 3.160 namenskih najemnih stanovanj za upokojence, od tega je 360 oskrbovanih najemnih stanovanj v 16 krajih po Sloveniji (Brežice, Celje, Izola, Koper, Kranj, Krško, Ljubljana – Brdo, Litija, Ljutomer, Logatec, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Trebnje, Trzin in Škofljica). Prvi objekt z oskrbovanimi stanovanji je bil zgrajen leta 2001 ob domu starejših v Logatcu," je na otvoritvi v Brežicah poudaril direktor sklada Florijan Bulovec. Prejšnji teden je bil odprt Center starejših Izola s 60 oskrbovanimi najemnimi stanovanji in Centrom dnevnih aktivnosti za starejše, včeraj pa objekt z oskrbovanimi najemnimi stanovanji ob domu starejših v Brežicah.

V objektu je 12 stanovanj v velikosti od 48 –  62 kvadratnih metrov, arhitekturno so prilagojena za gibalno ovirane (dvigalo, držala, širši prehodi …) in primerna za bivanje ene ali dveh oseb. Vsa stanovanja imajo predprostor, kuhinjo z dnevno sobo, spalnico, kopalnico, balkon in shrambo. V pritličju je opremljen skupni prostor za druženje stanovalcev, sanitarije, pralnica in kolesarnica. Za stanovalce bo na voljo 14 parkirnih mest, od tega 3 za invalide. Najemnina, v katero niso všteti stroški, znaša od 274 do 341 evrov mesečno. 

Prva stanovalca - Božena in Ivan Rašič

Gradnja je trajala 15 mesecev. Celotna vrednost investicije je 1,08 milijona evrov. Razpis za najem je bil odprt od 9. junija do 10. julija, nanj pa se je prijavilo 17 prosilcev. Stanovanjska komisija je po obdelavi podatkov in razgovoru s prosilci, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, ponudbo za najem poslala 11 interesentom, od katerih so štirje že prevzeli ključe stanovanj. Na dan otvoritve sta bila v stavbi že prva stanovalca - Brežičana Božena in Ivan Rašič. Vesela sta, da sta se lahko preselila v novo stanovanje, ki je prijaznejše za bivanje starejših, prej sta namreč stanovala v starejšem bloku v tretjem nadstropju.  Skupaj sta zaživela pred šestimi leti, vsak svojo hišo pa sta pustila otrokom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media