Učitelji vzgajajo narod

29. marec 2018

Prejemniki priznanj in pohval

»Vaš poklic je zelo pomemben, saj učitelji vzgajajo narod,« je poudarila varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer na včerajšnjem zboru članov Društva upokojenih pedagoških delavcev Slovenije (DUPDS) v Ljubljani in dodala, da je zelo vesela, ker se tudi v pokoju srečujejo in še naprej delujejo na tem področju. Letošnje leto bodo pri varuhu posvetili starejšim na vseh področjih, zadnje čase intenzivno obiskujejo domove za starejše.

Zbor je pozdravila tudi predstavnica Andragoškega centra mag. Zvonka Pangrc, s katerim sodeluje društvo, in podpredsednica Zdus Marija Pukl, ki je ob tej priložnosti podelila posebno priznanje Zdus Anči Skok, članici savinjske sekcije DUPDS. Na koncu jih je obiskal še predstavnik ministrstva za šolstvo, kjer so jih tudi gostili, mag. Gregor Mohorčič, ki je dejal, da je šola pomembna tudi zato, ker je še edina varovalka vrednot.

Podelili so tudi društvene nagrade. Priznanje za večletno zavzeto sodelovanje in pomoč pri izvedbi društvenih nalog so prejeli: Metka Rančigaj, Marija Hafner in Andreja Kobal, pohvale pa Pavla Lebič, Helena Veljić, Vinko Cedilnik, Hedvika Vidmar Šalamon in Branka Kosanovič. Za uspešno izveden projekt usposabljanja pedagoških delavcev pred upokojitvijo so se zahvalili: Dragici Motik, Irmi Veljić, mag. Mariji Tome, Marijanu Turičniku, Mariji Lavrenčič, Vladki Dobnik, Ivanu Janezu Domitroviču in Andragoškemu centru Slovenije. Člani pa so se s šopkom rož zahvalili tudi predsednici društva Vidi Bogataj. Ob tej priložnosti so podelili tudi posmrtno častno članstvo dr. Bogomirju Mihevcu, zelo prizadevnemu članu ljubljanske sekcije, ki so ga pred kratkim izgubili.

Otroški pevski zbor iz Osnovne šole Božidarja Jakca iz Ljubljane

 S prijetnim kulturnim programom pa jih je razvedril otroški pevski zbor iz Osnovne šole Božidarja Jakca iz Ljubljane pod vodstvom zborovodkinje prof. Vanje Suhadolnik.

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media