Terapevtsko kolo za stanovalce

11. januar 2019

Stanovalka Ivana Murn je prva preizkusila terapevtsko kolo.

 Tovarna zdravil Krka Novo mesto je novomeškemu Domu starejših občanov podarila terapevtsko kolo MOTOmed  muvi. Izročili so jim ga na slavnostni prireditvi ob praznovanju 39. obletnice delovanja doma in na katerem so sodelovali tudi učenci Glasbene šole Lipičnik.

Terapevtsko kolo je primerno tako za pokretne kot gibalno ovirane stanovalce,  tudi tiste na invalidskem vozičku.  Omogoča aktivno in pasivno gibalno terapijo rok in nog in omogoča individualno prilagoditev  potrebam posameznika, glede na njegovo zdravstveno stanje. Med terapijo se stanje napredka spremlja in beleži. Z vadbo na tem pripomočku se uravnava mišični tonus, povečuje moč srca, pridobiva se na moči ter  kondiciji posameznika, hkrati pa se  izboljšuje možnost hoje in ravnotežja. Pozitivno deluje na psihično stabilnost ter dobro počutje in spanec. Pa še eno posebnost ima kolo. S pomočjo videa si lahko kolesar predstavlja, da kolesari po različnih izbranih svetovnih destinacijah.

Krka je pokroviteljica doma že od ustanovitve. Pokroviteljski odbor z različnimi aktivnostmi pripomore k prijetnejšemu življenju stanovalcev, vsako leto pa prispevajo večjo donacijo, s katerim omogočijo stanovalcem  bolj kakovostno bivanje. Vrednost letošnje donacije je 10.000 evrov.

 Fotografija: arhiv Krke


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media