Kralj Matjaž bo dobil več novih gradov 

25. januar 2019

 Z nočnim slalomom v soju bakel se bo ob 18. uri začela tradicionalna, že 27. po vrsti,  prireditev Gradovi kralja Matjaža, ki se bo zaključila v nedeljo, 27. januarja 2019. Ena največjih koroških tradicionalnih prireditev  se bo tokrat namesto v Podpeci odvila v  Črni na Koroškem, na Matevžavih travnikih ob vznožju črnjanskega smučišča.

Po razlagi organizatorjev so se tako izognili logističnim težavam pri prevozu obiskovalcev, s katerimi so se spopadali v Podpeci. Še pred uradnim začetkom se bodo ob 16. uri  ljubitelji zimskih sprehodov udeležili pohoda do Naravnega parka Bistra, ki ga bodo popestrili z iskanjem zaklada. Osrednje dogajanje bo v soboto, ko se bodo številne ekipe preizkusile v izdelovanju snežnih skulptur. Skupine lahko imajo od 5 do 8 članov različnih starosti, gradijo na prostoru v velikosti 5 x 5 m, pri čemer lahko uporabljajo svoje orodje in  le naravne materiale: sneg, vodo, led in šibje. Kot zanimivost naj omenimo, da je med ekipami tudi skupina s hrvaškega otoka Šolta.

Za obiskovalce je nadvse zanimiv dodatni program:  izbor Alenčice, prižiganje bakel in sveč, laserska in ognjena predstava, podelitev nagrad najboljšim ekipam, glasbeni nastopi …. V nedeljo bodo prišli na svoj račun zlasti otroci, zanje so pripravili animacije, lutkovne predstave, obiskal jih bo sam kralj Matjaž,  pesmice, iskanje skritega zaklada, možnost jahanja. Podelili bodo tudi nagrade za najboljša likovna in literarna dela na temo kralja Matjaža, ki so jih ustvarjali učenci slovenskih osnovnih šol.

Prireditev Gradovi kralja Matjaža je v Podpeci potekala od leta 1993 (lani je odpadla zaradi neugodnih vremenskih razmer),  doslej pa so graditelji zgradili  že 1350 snežnih gradov in skulptur.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media