S telefonom do karte za vlak

1. februar 2019

Slovenske železnice od srede omogočajo nakup vozovnic za vlak tudi preko mobilne aplikacije. Hkrati so posodobili tudi spletno trgovino za nakup vozovnic.

Nova aplikacija je za enkrat na voljo za operacijska sistema Android in iOS. Zaradi zagotavljanja varnosti mobilnih plačil je pri Androidu zahtevana različica 4.4 KitKat ali višja, pri iOS pa različica 9.0 ali višja.

Vozovnico je možno plačati s plačilnimi karticami Mastercard, Maestro ter Visa in s plačilnim sistemom Moneta. Po uspešno opravljenem nakupu se vozovnica prikaže v zavihku Moje vozovnice. Klik na izbrano vozovnico prikaže podatke o vozovnici (relacija, datum potovanja, razred, cena in ID vozovnice), vozovnica pa je AZTEC črtna koda, ki jo uporabnik lahko odpre ali aktivira s klikom nanjo. Povsem na dnu je omogočeno tudi shranjevanje računa vozovnice. Ko dan uporabe vozovnice poteče, se ta shrani v zavihku Arhivirane.

Trenutno so na voljo zgolj  enosmerne ali povratne splošne (neimenske) vozovnice za odrasle ter vozovnice za otroke do 6 let in od 6 do 12 let.

 Na povezavi: www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/vozovnice-in-popusti/spletna-prodaja si lahko ogledate video predstavitev spletnega in mobilnega (aplikacija za IOS in Android) nakupa vozovnic.

Nakup prek spleta 

Vozovnico za vlak lahko kupite tudi preko spleta, zaenkrat to velja le za enosmerne in povratne vozovnice za notranji promet. Na povezavi: https://eshop.sz.si  izberite datum potovanja, vstopno in izstopno točko, po prikazu voznih redov in izbiri želenega potovanja, lahko vozovnico plačate s plačilno kartico ali moneto. Sledi le še tisk potrdila o opravljenem nakupu vozovnice, na katerem bo navedena tudi AZTEC koda skladno z UIC standardom (železniška identifikacijska koda), katero bo lahko sprevodnik na vlaku s terminalom odčital in vam tako izdal potrdilo o izdaji vozovnice.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media