Odstirajmo skrivnosti o možganih 

14. marec 2019

Ob tednu možganov, ki poteka od 11. do 15. marca je zaživelo spletišče zdravaglava.si. Na njem vsi, ki jih zanimajo informacije o možganih in skrbi za njihovo zdravje najdejo veliko zanimivih podatkov, predvsem pa koristnih in uporabnih priporočil za skrb za zdravje možganov - tega  najzapletenejšega in morda najbolj skrivnostnega dela človeškega telesa.

Spletišče je nastalo pod okriljem SiNAPSE, Slovenskega društva za nevroznanost, ki si prizadeva v širši javnosti zbuditi navdušenje nad lastnimi možgani in za možganoslovje, da bi se tako zavedali pomembnosti možganov, njihovega zdravja in motnjah delovanja.

Vsebino spletišča zdravaglava.si pripravljajo študenti psihologije, kognitivne znanosti, medicine, biokemije, biologije in grafičnega oblikovanja v sodelovanju z mentorji Univerze v Ljubljani ter zunanjimi strokovnimi svetovalci. Napisana je poljudno, a podprta s povzetki znanstvenih in strokovnih objav, na katerih ta priporočila temeljijo in  z razlago strokovnih pojmov.

Pod zavihkom Možgani so zbrane informacije o možganih in njihovem raziskovanju  ter knjižica Prvi koraki v nevroznanost. Pod zavihkom Skrb za možgane so v petih sklopih (Spanje, Prehrana, Gibanje, Umovadba in Prosti čas) opisana priporočila, kaj je dobro početi, da ohranjamo možgane v kar najboljši formi kar najdlje. Zavihek Znanost pa je namenjen objavam prispevkov o znanosti in znanstvenem raziskovanju.

Med prebiranjem vsebine boste naleteli na gumb “čas za vaje!”, ki vas popelje na registracijsko stran platforme 24alife.com. Na njem si lahko oblikujete uporabniški profil in izberete programe v prid zdravju.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media