Z vlakom v Planico

20. marec 2019

 Planica bo od 21. do 24. marca gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Da bi se izognili gneči in brez skrbi spremljali dogajanje se lahko v Planico zapeljete z vlakom in to po polovični ceni. 

Po zadnjih uspehih slovenskih skakalcev je v vseh tekmovalnih dneh pričakovati še večji obisk, kot so ga organizatorji načrtovali. V dneh planiškega praznika bodo do Jesenic vozili podaljšani redni vlaki, v soboto in nedeljo pa izredna vlaka do Hrušice. Od tod do Planice bo organiziran brezplačni prevoz z avtobusi in kombiji, z jeseniške železniške postaje pa bodo avtobusi vozili v povezavi z nekaterimi vlaki.

Slovenske železnice vsem, ki se bodo na planiško prireditev odpeljali z vlaki, ponujajo občutno cenejše povratne vozovnice. Za odrasle velja 50-odstotni, za otroke od 6. do 12. leta 75-odstotni popust, otroci do 6. leta v spremstvu staršev pa potujejo brezplačno.  Ob nakupu povratne vozovnice je treba samo predložiti vstopnico za prireditev Planica 2019.

STA: V času planiških poletov znova v veljavo poseben prometni režim

Avtomobile pustite doma

Prireditelji navijačem svetujejo, naj se v Planico ne odpravljajo z osebnimi vozili. Od četrtka do nedelje bodo obiskovalcem na voljo brezplačni avtobusni krožni prevozi iz Kranjske Gore in okolice, lahko pa se iz okolice proti Planici podajo peš ter tako prispevajo k projektu Planica za trajnostni razvoj.

Vstopna mesta za brezplačni avtobusni krožni prevoz bodo v Kranjski Gori na avtobusni postaji, pred osnovno šolo in banko SKB, v Podkorenu na avtobusni postaji ob regionalni cesti, v Ratečah ob krožišču za Planico in križišču Ledine ter izjemoma še na Petrolu v Podkorenu in Ratečah ter na parkirišču Zelenci. Začetek prevozov z avtobusne postaje Kranjska Gora bo v četrtek ob 7.30, v petek ob 10. uri, v soboto ob šesti uri in v nedeljo ob 6.30. 
Tudi na relaciji Dovje-Mojstrana-Gozd Martuljek-Hotel Špik-Kranjska Gora-Planica bo od četrtka do nedelje na voljo brezplačen prevoz z avtobusom.

Več informacij o tem, kako z vlakom v Planico, lahko potniki dobijo na železniških postajah, na spletni strani www.slo-zeleznice.si, na brezplačni telefonski številki 080 81 11 ali po e-pošti potnik.info@slo-zeleznice.si.


Vaši komentarji