Druženje zbirateljev

22. marec 2019

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se danes odpira že 13. mednarodni sejem zbirateljstva Collecta. Obiskovalci bodo lahko kupovali, prodajali in izmenjevali znamke, bankovce, kovance, militarije, razglednice, minerale, fosile, dragulje, figurice, gramofonske plošče, zgoščenke, kasete ...

Tematska razstava bo v znamenju Leta astronomije, 10 letnice padca meteorita v Mežakli, 50 letnice pristanka človeka na Luni in poleta prve ženske v vesolje. Potekala bo tudi dražba starih knjig in tiskov Antikvariata Glavan in  prvič še dobrodelna dražba za socialno ogrožene družine. Izkupiček od draženja dobrodelnega šopka s pravimi in pozlačenimi vrtnicami bo namenjen za projekt Veriga dobrih ljudi ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Na ogled bo razstava več kot 300 miniaturnih avtomobilčkov znamk Alfa Romeo, Mercedez-Benz, Zastava 750 - Fičkov in še in še. Slovenska policija bo na ogled postavila uniforme orožnika, miličnika in policista, vozilo nekdanje Milice Golf II, makete nekdanjih in sodobnih vozil in plovil policije, verjetno bo veliko občudovanja požel  70-letni starodobnik Mercedez 170S, v originalnem stanju in še z večino originalnih delov.

Zmago Jelinčič Plemeniti bo razstavljal tri originalna Prešernova pisma, oba dela knjige Olympia 1936 z objavo Leona Štuklja, ki je kot tekmovalec Jugoslavije na krogih dobil srebrno medaljo, kovinsko štafetno palico za prenos olimpijskega ognja, ki ga je čez Jugoslavijo nesel Radovanovič Novak in njegovo diplomo, vojaške pipe in še veliko redkih primerkov.

Na prostoru Zavoda nostalgija, ki že vrsto let ustvarja Muzej polpretekle zgodovine, pa bodo na ogled in prodajo postavili več unikatnih izdelkov iz obdobja 50ih, 60ih in 70ih let, kot na primer delujoč jukebox, bencinsko črpalko Route 66 iz 60-ih let, starinski avto Ford iz 50-ih, igrače in še in še.

Sejem bo odprt v petek od 9. do 19. ure,  v soboto, 23. marca,  pa se bo zaključil ob 17. uri. Otroci do 14. leta imajo brezplačen vstop.

Več informacij na: www.collecta.si


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media