AMZS zbira stare komplete prve pomoči

3. april 2019

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) se je po uspešnem testnem obdobju zbiranja kompletov prve pomoči, ki jim je potekel rok veljavnosti, odločila, da uredi zbirna mesta po vsej Sloveniji  Zbrane pripomočke bodo pri Rdečem križu Slovenije uporabljali v izobraževalne namene.

V Sloveniji vsako leto poteče veljavnost približno 280.000 kompletom za prvo pomoč Rok trajanja je namreč pet let), večina uporabnikov pa ne ve, kaj po tem obdobju z njimi narediti. Lani poleti je AMZS v sodelovanju z zdravstveno fakulteto Univerze v Ljubljani v Ljubljani testno zbiral komplete prve pomoči, ki jim je potekel rok veljavnosti. Projekt so poimenovali ŽIV-KO: novo življenje starega kompleta prve pomoči.

Zaradi dobrega odziva javnosti so zdaj uredili  zbirna mesta v vseh enotah AMZS, ki opravljajo tehnične preglede in v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Tako bodo stari pripomočki za prvo pomoč dobili novo življenje, s čimer bo narejeno tudi nekaj dobrega za okolje, saj bodo materialom podaljšali trajanje oziroma bodo ti ustrezno reciklirani.

 V Rdečem križu Slovenije se razveselili  sodelovanja. Pojasnili so, da pri njih deluje več kot 100 ekip prve pomoči, ki svoje znanje nenehno izpopolnjujejo in tudi več kot 150 osnovnošolskih ekip prve pomoči. Posamezna ekipa pa vsako leto za izobraževanja in usposabljanja iz prve pomoči porabi za najmanj tri komplete. Sanitetni material porabljajo tudi za druge tečaje prve pomoči, s pomočjo katerih RKS širi znanja in veščine prve pomoči za vsakdanje življenje.

 Povzeto po STA


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media