Že 8. Krkin teden humanosti in prostovoljstva

4. april 2019

Prostovoljec je lahko vsak — potrebno je le veliko in odprto srce, pravijo v novomeški Krki, kjer imajo med sodelavci vsako leto več prostovoljcev. Lani je v najrazličnejših oblikah pomoči v tednu humanosti in prostovoljstva sodelovalo že 1100 zaposlenih, kar predstavlja 20 odstotkov vseh. Letos pripravljajo že 8. Krkin teden humanosti in prostovoljstva in tako kot lani bodo tudi letos zbirali potrebščine, od oblačil, obutve do pripomočkov za osebno higieno, na Rdečem križu in Karitas bodo sortirali darovane potrebščine in pripravljali pakete, v novomeški bolnišnici,  na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani in v murskosoboški bolnišnici bodo darovali kri, v 27 domovih za starejše občane po celi Sloveniji  se bodo družili s stanovalci in jim pomagali pri vsakdanjih opravilih, pripravili jim bodo različne delavnice in kulturni program.  Pomagali bodo tudi starejšim, ki živijo doma, potrebujejo pa pomoč pri vzdrževanju hiše ali vrta. Tudi letos bodo zbirali pakirano pripravljeno hrano za živali, ki jo bodo razdelili zavetiščem za živali, čistili in urejali pa bodo tudi okolico v Zavetišču za živali v Mariboru. Z različnimi delavnicami, predstavitvami in predavanji bodo razveseljevali otroke in mladostnike iz varstveno-delovnih centrov in ostalih zavodov v Novem mestu, Ljubljani, Ljutomeru in Strunjanu. V soboto, 13. aprila, pa bodo zaključili z dnevom odprtih vrat, ko si bodo slušatelji Univerze za tretje življenjsko obdobje in krkaši ter njihovi družinski člani lahko ogledali proizvodni del podjetja v Ločni v Novem mestu.  Sicer pa v Krki spodbujajo prostovoljstvo čez celo leto in so veseli, da jih posnemajo tudi nekatera druga podjetja. Vsako leto se njihovi akciji pridruži več držav, kjer imajo svoje podružnice.

V Krki se trudijo, da bi bila dobrodelnost vsakdanja vrednota, s tem krepijo vezi med sodelavci, podjetje pa z različnimi organizacijami, društvi in lokalno skupnostjo. Vsako leto izberejo tudi prostovoljca leta. Lani je ta naziv pripadel Betki Luštek. Med najstarejšo in množično prostovoljsko dejavnost v Krki sodi krvodajalstvo. Imajo okrog 1500 krvodajalcev, letno pa kri daruje okrog 1000 krkašev.

Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media