Radol’ca že diši po čokoladi 

12. april 2019

Danes se v Radovljici začenja največji čokoladni dogodek v Sloveniji, osmi festival čokolade.  Do nedeljskega večera se boste lahko sladkali z najrazličnejšimi vrstami, oblikami in okusi čokolade in čokoladnih izdelkov in se naučili katero od sladic pripraviti sami.

Organizatorji med drugim pripravljajo  Čokoladni ruby bingo (nagradna igra), kuharske delavnice za otroke s Srednjo gostinsko in turistično šolo Radovljica, športno-adrenalinske preizkušnje: lokostrelski kotiček, adrenalinski spust po vrvi, pump track poligon za kolesa in skiroje, veliki peskovnik, Mini Planica v nedeljo, igrišče na cesti, znanstveni kotiček od zrna do tablice čokolade s Hišo Eksperimentov, doživite lahko medeno pravljico, zvečer pa se zabavajte ob glasbi.

V Gorenjki so pripravili kar 97-kilogramsko čokolado.

 Na  osmem Festivalu čokolade se bodo predstavile  čokoladnice iz Slovenije in tujine, proizvajalci čokolade "od zrna do tablice", slaščičarne s ponudbo čokoladnih sladic, ponudniki čokoladnih pijač, ponudniki bio čokolad in čokolad brez alergenov. V soboto ob 12. uri bodo na Čokoladnem trgu razrezali čokolado velikanko. Vsako leto v Gorenjki naredijo čokolado z lešniki, ki tehta toliko,  kolikor let deluje tovarna. Letos je to 97 kilogramov.

Organizatorji orji priporočajo, da se v Radovljico odpravite z avtobusom ali vlakom, saj je železniška postaja  od prizorišč (na Vurnikovem trgu, na Linhartovem trgu, v graščini ter v mestnem parku) oddaljena le sto metrov, avtobusna postaja pa je še bliže. Ena od prijetnejših možnosti je vsekakor vožnja z muzejskim vlakom. V soboto, 13. aprila, bo z ljubljanske železniške postaje odpeljal ob 10.40 ter se v Ljubljano vrnil ob 15.48. Med vožnjo bodo potniki dobili kakšen košček čokolade … Cena povratne vozovnice: 19 evrov odrasli, 8 evrov otroci od 3 do 12 let.

Festival bo danes  odprt od 13. do 20. ure, v soboto od 9. do do 20. ure, v nedeljo pa od 9. do 19. ure. Program preverite na: www.radolca.si/sl/festival-cokolade

Foto: Tit Košir


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media