Zeliščarski festival na Vačah

6. junij 2019

Zdravilne rastline zaradi svojih sestavin pomagajo pri premagovanju različnih težav, njihove blagodejne učinke so poznali že v prazgodovini. Da zelišča ugodno vplivajo na telo in duha, boste lahko izvedeli, videli in preizkusili v soboto, 8. junija, od 9.30 do 18. ure  na Vačah (GEOSS, Slivna 18).

Organizatorji,  Zadruga za razvoj podeželja Jarina s partnerji, Društvo za razvoj Slivne in LAS Srce Slovenije, so dogodek poimenovali Dišeča doživetja za zdrava spoznanja. Lani je bil prvi  festival zelišč na Bogenšperku, letos so ga preselili  v geometrično središče Slovenije.

Na tržnici se bo predstavilo več kot 20 zeliščarji iz vse Slovenije, zelo zanimiva bodo predavanja gostov. Zeliščarka Jožica Bajc Pivec bo predstavila moč črnega bezga. Etnologinja Vlasta Mlakar bo predavala o ljudskem zdravilstvu, naravovarstvenik in raziskovalec Anton Komat bo nizal dejstva o tradicionalnih ekoloških znanjih in naravnih virih, zbirateljica ljudskega izročila Dušica Kunaver bo govorila o čarodejni moči rastlin v ljudski dediščini, mag. Nataša Ferant iz Inštituta iz hmeljarstva in pivovarstva bo predstavila vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin, poznavalec narave Mladen Krsnik pa rastlinsko prehrano, ki dviguje vitalno energijo. 

Na okrogli mizi  se bodo o zeliščarstvo kot podjetniški priložnosti pogovarjali dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Tatjana Buzeti, lastnica Kmetije Vidov Brejg, Gregor Renčelj, direktor Kozmetike Renčelj in Lara Lapajne Golob, lastnica blagovne znamke Hiša zelišč in Dežele doživetij. Izvedeli boste več o pripravi naravnih mil, zeliščnega peciva, pice in žlikrofov, se preizkusili v oblikovanju gline in urejanju herbarija. Prisluhnili boste lahko pevki Ditki in izkoristili cenejšo vstopnino v Pustolovski park Geoss.

Da se boste lažje udeležili festivala zelišč so organizatorji poskrbeli za brezplačen prevoz z mini avtobusom od Litije do Slivne (med 8:15 in 11:20) in od Slivne do Litije (14., 16. in 17. uri) in brezplačno varstvo za najmlajše.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media