Polepšajmo  jim jesen

3. junij 2019

 Društvo UP-ornik iz Maribora in Ustanova za pomoč ogroženim Državljani Sveta sta zasnovala projekt Polepšajmo jesen, ki bo socialno ogroženim starim ljudem, ki nimajo dovolj denarja, omogočil dostop do kulture, zabave in družabnosti.

Pri izvedbi jim pomagajo številni prostovoljci ter Slovenska filantropija, združenje za promocijo prostovoljstva. Namen je vsaj tisočim upokojenkam in upokojencem, od tega polovico v Ljubljani in polovico v Mariboru, ponuditi »hrano za dušo«. Med drugim jim bodo omogočili ogled filmskih, gledaliških, opernih in baletnih  predstav, udeležbo na koncertih, razstavah, v muzejih, na likovnih, jezikovnih, fotografskih tečajih, obisk stand-up komedije, frizerja, manikerja, maserja, bazena in podobno. Upravičenci ne bodo dobili denarja, ampak posebne vavčerje, ki jih bodo izkoristili po želji. Na ta način jim bodo povedali, da v  Sloveniji živijo dobri ljudje, ki mislijo nanje.

S starostjo se povečuje tveganje revščine. Stari ljudje imajo pogosteje težave s pokrivanjem nepričakovanih izdatkov, ne morejo si privoščiti primerno ogrevanega stanovanja in počitnic. O tem bo govora na okrogli mizi z naslovom Ko kino in frizer postaneta razkošje, ki jo skupaj s pobudniki projekta pripravlja Zavod OPRO. Pogovor, na katerem bosta sodelovala dr. Vesna Leskošek s fakultete za socialno delo in  Boris Krabonja, pobudnik društva Up-ornik,  bo  v torek, 4. junija, ob 17. uri v Centru  kulture Španski borci v Ljubljani.

Prav tam pa bo 14. junija od 250. ure dalje potekala dobrodelna glasbeno -plesna prireditev. Z nakupom vstopnice boste prispevali 20 evrov za projekt Polepšajmo jesen. Vstopnice lahko kupite na blagajni centra, na spletnem portalu mojekarte.si in prodajnih mestih Programskega ateljeja A&Z (bencinski servisi OMV in LOGO, trafike Delo prodaja in 3Dva, poslovalnice Alpetour, Kompas, M-Holidays, Nomago).

Projekt  za lažje življenje upokojenk in upokojencev lahko podprete tudi tako, da pošljete SMS s ključno besedo  UPORNIK5 na 1919 in socialno ogroženim starim ljudem namenite 5 evrov.

Zavod Opro pa bo med kampanjo polovico denarja od spletne prodaje svojih  knjig doniral projektu Polepšajmo jesen.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media