Veselo druženje bralcev Vzajemnosti v Trogirju

7. junij 2019

Od nedelje do srede se je blizu 400 bralcev in prijateljev Vzajemnosti družilo, zabavalo in spoznavalo Dalmacijo na že 15. srečanju, ki je tokrat potekalo v Trogirju. Preden smo se nastanili v hotelu Medena, smo si ogledali staro dalmatinsko mesto Trogir, zvečer pa so nam ob pijači dobrodošlice zapeli in zaplesali domačini. Srečanja se je udeležil tudi generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije Marijan Papež,  ki je udeležencem zaželel prijetno druženje, Vzajemnosti pa čestital za 15. srečanje bralcev in za 45 let izhajanja. Za organizacijo je tudi tokrat poskrbela Turistična agencija Kompas.

Vsako jutro je okrog tretjina udeležencev telovadilo s Savino Vybihal, zvečer pa smo zaplesali ob zvokih žive glasbe in imeli za popestritev več družabnih iger. Najboljše sodelujoče smo nagradili. V naslednjih dneh smo se odpravili na izlet, najbolj priljubljen je vedno z ladjico. Tokrat smo obiskali tri bližnje otoke: Drvenik Veli, Šolto in Čiovo. Nekateri so celo zaplavali v morju. Z avtobusom pa smo se zapeljali ob obali, si ogledali Primošten in se na koncu ustavili na farmi in kmečkem turizmu Roca, kjer smo poskusili njihove suhomesnate izdelke. 

Po povratku smo prisluhnili predavanju vrtnarja Davorja Špeharja o delu, boleznih in posebnostih v vrtu, naslednji dan pa mlademu zdravniku Cenetu o nevarnostih padcev.

Kar je lepo, hitro mine in tudi našega srečanja je bilo za mnoge prezgodaj konec. V sredo smo se poslovili in si obljubili, da se naslednje leto spet srečamo. Naredili smo še skupinski posnetek in si pomahali v pozdrav.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo: Jožica Dorniž, fotografije: Jožica Dorniž, Maja Skube

Oglejte si tudi

Začel se je jubilejni, že 20. F3ŽO
29. september 2021 Po letu premora zaradi epidemije...

Na otoku Gozo še največ zelenja
10. april 2020

Radoživa in pisana Malta
9. april 2020 Tik preden nam je koronavirus...

Prostor mora biti za vse generacije
2. oktober 2019 Festival za tretje življenjsko...

Bogata ustvarjalnost upokojencev
17. maj 2019 Danes so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media