Zdus ima novo staro vodstvo

21. junij 2019

Predsednik Janez Sušnik in podpredsednica Vera Pečnik 

Volilni zbor članov Zdus je včeraj za naslednje mandatno obdobje 2019 – 2023 ponovno izvolil za predsednika Janeza Sušnika in dosedanjo podpredsednico Vero Pečnik. Poudarila sta, da bo še naprej njuna glavna naloga skrb za ustrezen gmotni in socialni položaj upokojencev ter za ustrezno zdravstveno varstvo.

Predsednik Sušnik je dejal, da jih čaka veliko dela in napovedal aktivno spremljanje in sodelovanje na področju pokojninske in zdravstvene reforme, še posebej se bodo ukvarjali z vsebino predloga zakona o dolgotrajni oskrbi in zakona o demografskem rezervnem skladu, ko bosta pripravljena za razpravo.

Na 13. volilnem zboru Zdus so člani na javnem glasovanju soglasno potrdil in imenovali tudi člane in namestnike članov Nadzornega odbora Zdus (člani so Alojzija Škerjanc, Ivan Vodopivec in Franc Lobnik, namestniki: Jožef Tivadar, Jožefa Novak in Barbara Valerija Tori) in Častnega razsodišča Zdus (člani so: Sašo Aleksander Piber, Štefan Matvoz in Danica Kurent, namestniki: Vanda Hlaj, Cvetka Biderman in Ida Hriberšek).

Zbor članov se je seznanil tudi s predlogom sestave Upravnega odbora Zdus za naslednje mandatno obdobje, ki ga sestavljajo: Zdenka Jan – PZDU Celje, Dušan Kraševec – PZDU Dolenjske in Bele krajine, Zdravko Malnar – PZDU Gorenjske, Mirko Miklavčič – PZDU Južno Primorske, Željko Kljajić – PZDU Koroške, Vijola Bertalanič – PZDU Pomurje, Jožef Žnidarič (PZDU Zasavje), Zlatko Martin Marušič – PZDU Severne Primorske, Franc Hojnik – PZDU Spodnje Podravje, Franc Vedenik – PZDU Šaleške, Milan Zmrzlak – PZDU Zasavje in Edi Sever – PZDU Zgornjepodravske.

Ob tej priložnosti so podelili štiri priznanja za dolgoletno prizadevno delo v Zdus, ki so ga prejeli: Jože Jazbec, Janez Gologranc, Alojz Vitežnik in Anka Tominšek, ki pa se dogodka ni mogla udeležiti.

Priznanja s slikami, ki so nastale na likovnih kolonijah Zdus v Delfinu, jim je izročil predsednik Janez Sušnik. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media