Brezplačno energetsko svetovanje 

8. julij 2019

 V sklopu mreže ENSVET, ki deluje pri Slovenskem okoljskem javnem skladu (Eko sklad) poteka tudi energetsko svetovanje občanom.

V številnih občinah so odprte svetovalne pisarne, v katerih neodvisni energetski svetovalci (visoko izobraženi tehnični strokovnjaki) svetujejo pri izboru, načrtovanju in uresničevanju ukrepov učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov v stanovanjskih stavbah. Svetovanje povečuje energetsko ozaveščenost prebivalcev, povečuje prihranke energije in zmanjšuje emisije toplogrednih plinov in s tem olajšuje uresničevanje nekaterih ukrepov in programov energetske politike.

Svetovanje je za občane brezplačno, na posvet pa se morate predhodno naročiti.  Lokacije svetovalnih pisarn in kontakte najdete na spletni strani  https://www.ekosklad.si/fizicne-osebe/en-svet ali pa pokličite na brezplačno številko 080 1696.

 Za zmanjševanja energetske revščine

Prejemniki redne denarne socialne pomoči pa imajo v sklopu projekta Zmanjševanja energetske revščine občanov (ZERO)  možnost brezplačnega svetovanja in obiska energetskega svetovalca na domu. Na centru za socialno delo, kjer so vam odobrili socialno pomoč,  povprašajte za letak, s katerim se prijavite za obisk energetskega svetovalca. Ta bo na vašem domu opravil ustrezne meritve in izračune in vam svetoval, kako takoj zmanjšati porabo energije in vode in s tem stroške zanje. Seznanil vas bo še z drugimi ukrepi Eko sklada za zmanjševanje energetske revščine. Predal vam bo tudi paket enostavnih naprav za zmanjšanje porabe energije in vode (varčne sijalke, podaljški za elektriko s stikalom za izklop, varčevalni nastavki za pipo in tuš, tesnila za okna itd.), glede na potrebe vašega gospodinjstva. Z namestitvijo teh naprav se v povprečju stroški za porabljeno energijo in vodo zmanjšajo za do sto evrov na leto.  


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media