V Lipici balkansko prvenstvo v dresurnem jahanju

4. julij 2019

V Lipici se bo s slovesno otvoritvijo na velikem hipodromu danes ob 17. uri začelo Balkansko prvenstvo v dresurnem jahanju 2019. Konjeniška zveza Slovenije je k sodelovanju povabila Konjeniški klub Stožice Ljubljana in Kobilarno Lipica.

Na prvenstvu, ki v Sloveniji poteka prvič, bo sodelovalo blizu 60 tekmovalcev iz šestih držav: Bolgarije, Hrvaške, Grčije, Romunije, Turčije in Slovenije. Sodniški zbor, v katerem je tudi naša sodnica Dora Markun, vodi Freddy Leyman iz Belgije.

Slovenske barve bo zastopalo 13 tekmovalk. Najmlajše jahačice: Katarina Julija Pipan, Freja Kolenc, Lucija Mramor in Ria Hanžič bodo na tekmovanju nabirale prve mednarodne izkušnje. Med Mladinci bodo nastopile: Jana Ušen, Ula Kos, Taša Rojko in Brina Mihevc; Ines Fridau Tivadar bo nastopila v kategoriji Mlajši jahači, med Člani pa bodo Slovenijo zastopale: Birgit Fabris Sauer, Urša Vadnjal, Neža Šarc, Barbara Begojev, Karmen Belič. Naj omenimo, da je Birgit Fabris Sauer s kobilo Rio leta 2017 osvojila zlato na balkanskem prvenstvu v Zagrebu, bila pa je tudi članica zlate slovenske ekipe.

Tekmovanje se bo v petek začelo z ekipnimi preizkušnjami, v soboto bodo individualna tekmovanja, v večernih urah pa večer narodov. V nedeljo se bodo najboljši tekmovalci pomerili v prostih programih z glasbo. 

V Lipici za tekmovalne ekipe in obiskovalce pripravljajo pester spremljevalni program: predstavo Zgodba o Lipici, posebno doživetje Postanite šepetalec konjem, oglede kobilarne, vožnje s kočijo, jahanje ponijev za otroke ...

Foto: FB Konjeniška zveza Slovenije


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media