Nagradi za sodoben način  poslovanja

14. september 2019

Na konferenci CIO leta 2019, osrednjem srečanju vodstvenih kadrov na področju informacijskih tehnologij so podelili dve nagradi javnima ustanovama za uspešno posodabljanje poslovanja.

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije je uspel iz zastarelega informacijskega sistema preiti v najsodobnejše in najnaprednejše oblike informacijske podpore državljanom ter internim procesom.

mag. Edmond Pajk

Zato je mag. Edmond Pajk, namestnik generalnega direktorja in Direktor sektorja informacijskih tehnologij ZPIZ prejel prestižni naziv CIO leta 2019. Na zavodu so  popolnoma prenovili IKT infrastrukturo in pri digitalizaciji poslovanja razvili številne napredne informacijske rešitve in storitve. »Praktično vsi poslovni postopki so povsem digitalizirani, od vloge do odločbe. Letno natisnemo več milijonov listov manj, kot bi jih po starem. Dokumentacija v elektronski obliki je stalno dosegljiva, njeno hranjenje pa ne zahteva veliko prostora. Digitalna preobrazba je povečala agilnost organizacije in izboljšala storitve za stranke. Še večji je potencial digitalnega poslovanja za naprej, z možnostjo kvalitetno povsem novih pristopov za nadaljnje izboljšave,« je povedal mag. Edmond Pajk.

Bolnišnica Topolšica pa je prejela nagrado Digitalna preobrazba leta 2019, saj so prvi v Sloveniji digitalizirali vse procese diagnostike in zdravljenja. Tako vso papirno dokumentacijo nadomeščajo digitalne oblike.  Po mnenju komisije je digitalizacija bolnišnice neposredni pokazatelj kako lahko sodobne tehnologije in spremenijo delovanje organizacije na bolje.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media