Donacija Leka za delovanje programa Starejši za starejše

14. november 2019

 Družba Lek d.d. je Zvezi društev upokojencev Slovenije namenila 10.000 evrov za pomoč pri delovanju programa Starejši za starejše. Simbolni ček je na letnem srečanju koroških prostovoljcev v Kotljah vodji programa  Rožci Šonc izročila Mojca Pavlin. Ob tem je dejala, da prostovoljci opravljajo izredno pomembno družbeno koristno delo. Z donacijo pa želijo še sami nekoliko prispevati in dokazati, da v njihovem podjetju  družbena odgovornost ni samo na papirju, temveč je po teh načelih potrebno tudi živeti.

Rožca Šonc, vodja programa Starejši za starejše pa je dejala, da bodo lahko s pomočjo prejetega denarja v program vključili še več pomoči potrebnih ljudi, predvsem »pa se bodo lahko zahvalili prostovoljkam in prostovoljcem za njihov čas in dejstvo, da delček svojega srca poklonijo tistim, ki to zares potrebujejo«.

 Na fotografiji z leve: Rožca Šonc, vodja programa starejši za starejše, Vera Pečnik, podpredsednica Zdus, Mojca Pavlin, Koorporativno komuniciranje LEK d.d in Duška Zdovc Mavrin, Pokrajinska koordinatorka programa Starejši za starejše za Koroško.

Program Starejši za starejše deluje od leta 2004 v okviru Zveze društev upokojencev Slovenije z namenom nuditi pomoč na domu tistim, ki v celoti ne morejo več skrbeti sami za sebe, ne da bi izgubili samostojnost in dostojanstvo, preprečiti osamljenost socialno izključenost. Prostovoljci  poiščejo osamljene, onemogle, pomoči potrebne vrstnike, starejše od 69 let in jim polepšajo starost. Do konca lanskega leta so tako pomagali že več  200.000 starejšim. Program je lete 2017 prejel nagrado Evropskega parlamenta Državljan Evrope kot primer zelo dobre prakse na področju prostovoljstva.

Foto: Ivan Pisar Vanč


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media