Ta veseli dan kulture

3. december 2019

 Na današnji 3. december, dan rojstva Franceta Prešerna, bodo kulturne ustanove ponovno odprle svoja vrata. Ta veseli dan kulture je 20. po vrsti in po vsej državi se bo zvrstilo več kot 300 brezplačnih dogodkov, namenjenih vsem starostnim skupinam,  vodenih ogledov razstav, delavnic, predavanj, predstavitev knjig ...

Dogodki s podrobnimi opisi so zbrani na posebni spletni strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije: https://www.zvkds.si/sl/elkd/elkd-prireditve. Najprej izberite regijo in nato še dogodke.

V Ljubljani si je med drugim mogoče ogledati stalne in občasne razstave v vseh nacionalnih in pooblaščenih muzejih, galerijah in drugih javnih zavodih, organizirani bodo tudi vodeni ogledi. Različne aktivnosti pripravljajo na Ljubljanskem gradu, v Narodni in univerzitetni knjižnici, Gledališkem muzeju Slovenskega gledališkega inštituta (Slogi), Mestni knjižnici Ljubljana in v Cankarjevem domu. V Atriju ZRC bodo predstavili novosti na vseslovenskem jezikovnem portalu Fran. Ob 15.45  bo pred Prešernovim spomenikom potekala kulturna prireditev, sledilo bo odprtje Čarobnega gozda v paviljonu v Parku Zvezda, kjer bodo lahko otroci ustvarjali vsako popoldne do 22. decembra.

V Slovenskem šolskem muzeju bodo učne ure lepopisa, v SNG Drama, Mestnem gledališču ljubljanskem ter Slovenskem mladinskem gledališču pa brezplačne predstave. V Slovenski kinoteki bo potekal mednarodni festival animiranega filma Animateka, v sklopu Festivala Ljubljana pa bo na sporedu božični koncert učencev glasbene šole Franca Šturma. Program za najmlajše pripravljajo v Lutkovnem gledališču Ljubljana, Narodnem muzeju Slovenije - Metelkova, Muzeju novejše zgodovine Slovenije ter gledališkem in šolskem muzeju.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media