Sejem za nova doživetja

28. januar 2020

 Jutri, 29. januarja, se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani začenja  31. sejem Alpe-Adria, sejem turizma ter kampinga in karavaninga. V sedmih dvoranah se bo vse do sobote predstavilo več kot 500 ponudnikov iz 13 držav. Ponudba bo raznolika  in iz različnih področij:  gastronomski turizem, kamping in karavaning, kulturni turizem, aktivni turizem in trajnostna Slovenija.

Devet prodajalcev počitniških vozil bo predstavilo nova in rabljena vozila. Poseben poudarek je na ponudbi predelanih kombijev oz. vanov. Letošnja novost je nakup in prodaja rabljenih počitniških vozil, ki so v lasti podjetij ali fizičnih oseb.

Že desetič bodo na sejmu  podelili nagrado za kakovost in odličnost v turizmu. Priznanje Jakob, ki je ime dobilo po prvem turistu – romarju Jakobu, bodo na temo inovativne turistične vsebine in programi v gradovih in dvorcih prejeli Gradovi Posavja.

Ponudbo razstavljavcev spremlja bogat in raznolik spremljevalni program z okroglimi mizami, novinarskimi konferencami, posveti, potopisnimi predavanji idr. Kaj vse se bo dogajalo, preverite na: www.alpeadria.si/za-obiskovalce/spremljevalni-program, izpostavljamo le nekatere dogodke :

- Posvet o razvoju avtodomarskega turizma v Sloveniji (sreda ob 11. uri, dvorana Urška 1).

- Kako varneje in bolj pripravljeni v gore (četrtek ob 11. uri, dvorana Urška 3),

- Naj tematska pot Slovenije in pohodniški festivali - Slovenija hodi (petek ob 10.15. uri, dvorana Urška 1).

- Gradovi Posavja (v petek ob 16. uri, dvorana Urška 2)

- Arne Hodalič & Katja Bidovec: Izginjajoče kulture (sobota ob 13, uri, dvorana Povodni mož).

Za brbončice …

Ob sejmu Alpe Adria zadnja leta potekajo tudi mednarodni strokovni sejmi okusov GASTexpo & Sladoled. Obiskovalci bodo lahko spoznali nove trende v gastronomiji ter  tehnološke inovacije gostinstvu in hotelirstvu in se udeležili slaščičarskih in pekarskih delavnic, hitre šole peke pizze, izdelave različnih živil z uporabo profesionalne opreme, priprave koktejlov, kave, …

Predstavile se bodo še butične pivovarne, ki se potegujejo za naziv GASTexpo pivo leta. Najboljši kulinarični ustvarjalci pa se bodo pomerili v pripravi pizze, mešanju barskih pijač, izdelavi sladoled in umetnosti risanja na kavne mlečne kreme.

Sejmi Alpe Adria in Sejmi okusov so odprti od 29. januarja do 1. februarja 2020 od 10. do 19. ure. Z vstopnico, kupljeno v spletni prodaji, se lahko na dan obiska sejma brezplačno pripeljete in odpeljete z mestnim avtobusom LPP. Z vstopnico, ki jo boste kupili na blagajni sejma, pa se boste lahko z mestnim avtobusom brezplačno odpeljali domov.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media