Maškare, pridite na vseslovensko seniorsko pustovanje!

13. februar 2020

V četrtek, 20. februarja, od 10. do 18. ure bo v Karnevalski dvorani na Ptuju potekalo Seniorsko pustovanje 2020. Vabljene so maškare vseh generacij, le da bodo  s sabo prinesle dobro voljo!  Najbolj izvirne skupinske in posamične maske, še posebej lastnoročno izdelane, bodo bogato nagrajene.

Člani Zadruge Mozaik Generacij v sodelovanju s soorganizatorji 60. Kurentovanja, Alma Mater Europaea-Evropski center, Maribor in projektne skupine Medgeneracijskega centra Kidričevo obljubljajo pester glasbeni program. Nastopili bodo Alfi Nipič, saksofonist Oto Vrhovnik, Ansambel Fretari, Akustični orgazem in tudi učenci in otroci iz okoliških šol in vrtcev. Prireditev bo vodila in animirala Urška Vučak, ljubiteljska igralka iz Ptuja.

Etnografske skupine bodo predstavile različne pustne šeme, like in običaje. Študenti socialne gerontologije visokošolske institucije Alma Mater Europea – Evropski center Maribor, bodo udeležencem svetovali, kako poskrbeti za zdravje invarnost v domačem okolju, povabili jih bodo k brezplačnemu merjenju krvnega tlaka in sladkorja … in z njimi tudi zaplesali. Kar 80 učencev osnovne šole Ljudski vrt Ptuj bo na pustovanje prišlo z dedki in babicami, tam bodo tudi stanovalci Doma upokojencev Ptuj.

Pustovanja se bo udeležila tudi Aleksandra Pivec, ki je ambasadorka Seniorskega pustovanja 2020. Organizatorji so še posebej počaščeni, ker bo obiskovalce pozdravil tudi mojster fotografije Stojan Kerbler, Ptujčan, ki je letos prejel Prešernovo nagrado za življenjsko delo.

V vstopnino, ki znaša 5 evrov,je vključena tudi pustna pojedina. Ne razmišljajte predolgo, pač pa se čim prej prijavite (skupinsko ali posamično )na e-naslov: seniorsko.pustovanje@gmail.com.  Več informacij vam bodo posredovali: Lidija Minić: 031 537 206, Veronika Gorišek: 040 826 878 in Albert Korošec: 041 748 336.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media