Digitalni sprehod po muzeju s kančkom humorja

22. marec 2020

Slovenski etnografski muzej – SEM vabi obiskovalke in obiskovalce, da ostanejo z njimi v stiku s pomočjo digitalne tehnologije.  Prav tako pa vabijo, da se daleč drug od drugega skupaj nasmejimo, saj je smeh več kot pol zdravja.

Na spletni strani https://www.etno-muzej.si/sl  so v zavihku SEM OD DOMA zbrane e-vsebine, od spletnih zbirk, fotografij, predmetov, filmografije do galerije pripovedovalcev in spletnih  razstav, na voljo so spletne publikacije ter digitalna učna ura za osnovnošolce in učitelje o oblačilni kulturi na Slovenskem.

 Od doma si lahko digitalne zbirke ogledate na spletni strani:

https://digitalna-solidarnost.si/podjetja_in_brezplacne_ponudbe/

Z objavami na Facebook profilu: https://www.facebook.com/SEMuzej/ pa poskušajo monotonost karantene razbiti z objavo zanimivih dejstev in zgodb, povezanih z etnološkimi raziskavami in delom.

»Koronski humor«

Ker pa v etnografskem muzeju vedo, da je za duševno zdravje humor več kot dobrodošel, tisti s črnim predznakom pa še bolj zdravilen, so se spomnili prav posebne akcije.

Zbirajo šale na temo koronavirusa, pandemije, izolacije in drugih virusov, ki trenutno krojijo naš vsakdan. Pošljite jih na e-naslov Vici.SEMuzej@gmail.com, prebirajte pa: www.etno-muzej.si. Veseli bodo, če se boste nasmejali in jih delili naprej, saj pomenijo varen in blagodejen odmik od hudega, s katerim se soočamo.

Ob koncu krize bodo zbrane šale objavili v posebnem dokumentu, ki bo postal del zbirke kustodiata za Duhovno kulturo.

 Foto: Blaž Verbič


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media