Če je možno, pri nakupih uporabljajte kartice, ne gotovine

26. marec 2020

 Banke in hranilnice zaradi zaščite svojih strank in zaposlenih pozivajo upokojence, ki jim bodo konec meseca nakazane pokojnine, naj poslovalnice obiščejo le v nujnem primeru. Prav tako svetujejo, naj pri nujnih nakupih plačujejo s karticami, ne z gotovino, če je le mogoče.

Združenje bank Slovenije upokojencem svetujejo, naj z bančno kartico dvig gotovine opravijo na bankomatu. Če je možno, naj poslujejo brez gotovine. Bančne posle lahko uredijo preko spletne ali mobilne banke ali pa prosijo svojce, da jim plačajo položnice. Prav tako naj se izogibajo plačilom v gotovini, da zmanjšajo nepotrebne stike. Na prodajnih mestih naj plačajo s kartico, še boljša je uporaba brezstičnih kartic ali mobilnih telefonov.

Upokojencem lahko pomagajo pooblaščeni na računu, so predlagali v združenju. Pooblaščenci lahko namesto njih plačajo položnice, naročijo potrebščine preko spletnih trgovin ali dvignejo gotovino na bankomatih. Če se obisku bančne poslovalnice ne morejo izogniti, naj upoštevajo preventivne higienske in varstvene ukrepe ter navodila poslovalnic.
Na dan izplačila pokojnin bodo delujoče poslovalnice bank in hranilnic večinoma odprte od 8. do 13. ure.

Navodila za obisk bančnih poslovalnic

-V poslovalnice vstopajte posamično in ohranite priporočeno razdaljo z drugimi prisotnimi.
-Kjer je to potrebno, najavite svoj prihod v poslovalnico.
-Po vsakem stiku ali opravilu si umijte in razkužite roke ter naprave, ki ste jih uporabili.
-V primeru vprašanj na daljavo stopite v stik z banko ali hranilnico.

- V poslovalnici in že pred vhodom v poslovalnico spoštujte osebni prostor in ohranjajte razdaljo od 1,5 do 2 metrov od ostalih ljudi.

- Kjer so na voljo razkužila, jih  uporabite pred in po bančnem opravku.

Podobne napotke svojim strankam predlagajo tudi v poslovalnicah Pošte Slovenije. Bodite pozorni tudi na skrajšane delovnike, ki so v večini poslovalnic od 9. do 15. ure, ali celo od 9. do 11. ure, ob sobotah pa so zaprte.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media