Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO!

28. maj 2020

Že precej let konec maja po različnih krajih potekajo Slovenski dnevi knjige. Letos pa je tradicijo prekinila karantena. Založniki so zato izpeljali knjižni sejem s kavča, tokrat pa knjige spet vračajo med bralce »v živo«. Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s partnerji in številnimi založniki pripravlja dogodek, ki so ga poimenovali Sejem na zraku.  

Ta konec tedna bodo potekali štirje manjši knjižni sejmi:  

V Ljubljani, na vrtu Društva slovenskih pisateljev, bodo stojnice s knjigami  od petka, 29. maja, do nedelje, 31. maja, med 10. in 20. uro. V času sejma bo odprta tudi kavarna.

V petek in soboto, med 10. in 18. uro, pa knjige lahko potipate, prelistate in kupite: v Kopru pred knjigarno Libris, v Celju pred knjigarno Antika in v Novem mestu pred knjigarno Goga.

Sodelujoče založbe so za sejem pripravile poseben izbor knjig, med njimi tudi knjižne novosti, s sejemskimi popusti. Organizatorji v Ljubljani so pripravili še  nagradno igro na FB strani Ljubljana- Unescovo mesto literature. Vsaka založba bo pripravila nagradno vprašanje, podelili bodo 30 bonov, vnovčljivih pri 30 sodelujočih založnikih, vsak bon v vrednosti 20 evrov.

Še vedno pa  poteka tudi kampanja Vrnitev napisanih v organizaciji Javne agencije za knjigo RS, ki vabi k nakupu knjig v knjigarne.

Na sejmu sodelujejo: Analecta, Beletrina, Cankarjeva založba, Didakta, Društvo slovenskih pisateljev (skupaj z Društvom slovenskih književnih prevajalcev in Knjižno zadrugo) Forum slovanskih kultur, Goga, Krtina KUD Sodobnost, LUD Literatura in Šerpa, Mladinska knjiga, Ocean, Sanje, Sidarta, Slovenski gledališki založniki (Slovenski gledališki inštitut, Knjiznica Mgl, Emanat in Zavod Maska), Sophia, Stripburger, Strip.art.nica Buch, ŠKUC in Center za slovensko književnost, VBZ, VigeVage knjige, Založba /*cf. Založba Hart, Založništvo tržaškega tiska, Znanstvena založba Filozofske fakultete, ZRC SAZU. Založniki se bodo s svojimi video pozdravi in sejemsko ponudbo predstavljali že pred sejmom, na spletni strani mestoliterature.si.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media