Poletna muzejska noč odpira vrata muzejev in galerij

19. junij 2020

 Skupnost muzejev Slovenije že 18. organizira prireditev Poletna muzejska noč. V soboto zvečer, med 18. in 24. uro bo bo imelo odprta vrata 61 muzejev in galerij, ki bodo organizirali dogodke na 122 prizoriščih v 54 slovenskih krajih. Dogodki so raznovrstni, od vodstev po razstavah do koncertov in delavnic. 

Program najdete na spletnih straneh muzejev in galerij in na: http://www.smsmuzeji.si ali na  http://museums.si/sl-si.

Za pokušino:

Obiskovalci se bodo lahko v Idriji sprehodili po gradu Gewerkenegg, v Ljubljani po gledališkem muzeju in šolskem muzeju.  V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri se bo s prikazom letenja modelov letal predstavil Modelarski klub Vrhnika, ogledati si bo mogoče tudi prikaz delovanja bencinskih motorjev za uporabo v kmetijstvu, park bo začarala pripovedovalska skupina Vodnikovih 9, ki zgodbe iz ljudskega izročila postavlja v nove kontekste. 

Uvod v muzejsko noč Slovenskega etnografskega muzeja bo odprtje nove osebne razstave Arkan Al Nawas: Vesolje deluje, na ogled pa bo tudi priložnostna razstava Koronski humor. Med 18. in 20. uro bo na ploščadi pred muzejem potekala delavnica za otroke Hitre noge, ki spremlja občasno razstavo SEM Bosi. Obuti. Sezuti.

V Mariboru bo poletna muzejska noč potekala v Umetnostni galeriji Maribor, v Pokrajinskem muzeju Maribor, v Muzeju narodne osvoboditve Maribor, v Fotografskem muzeju Maribor, letos pa bo dogajanje potekalo tudi v Trafiki- muzeju za enega. Na ta dan bodo potekale tudi številne druge prireditve na Židovskem trgu ter v Galeriji Media Nox, na glavnem trgu pa bodo potekala tudi ArtRazstava pod vodstvom umetnostne šole Atilem.
V  Muzeju Velenje bo postregla z raznovrstnim dogajanjem na Velenjskem gradu, v novo urejenem grajskem parku ter v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media