Brezplačne vožnje za upokojence

24. junij 2020

 Upokojenci, invalidi z evropsko invalidsko kartic, vojni veterani in vsi starejši od 65 let imajo od 1. julija pravico do brezplačne vozovnice za medkrajevni javni  promet. Vlogo za pridobitev brezplačne vozovnice že lahko oddajo. 

Pogoj pa je, da osebe niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, niso poslovodne osebe gospodarske družbe ali direktorji zasebnega zavoda. Brezplačne vozovnice ne veljajo na avtobusih mestnega prometa

Kako do brezplačne vozovnice

Vloga za izdajo subvencionirane vozovnice za brezplačni prevoz je objavljena na spletni strani ministrstva za infrastrukturo, dobite jo še na avtobusnih ali železniških postajah. Izpolnjen obrazec tam tudi oddate na prodajnem mestu, skupaj z osebnim dokumentom, izkaznico vojnega veterana oziroma evropsko kartico ugodnosti za invalide. Tu boste lahko prevzeli t.i. kartico IJPP, to je elektronska čip kartica, podobna enotnim vozovnicam, ki jih že uporabljajo dijaki in študenti.

Lahko pa vlogo pošljete tudi po navadni pošti naslov: Ministrstvo za infrastrukturo, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana, s pripisom »brezplačna vozovnica Slovenija« ali po elektronski pošti, na elektronski naslov mzi.dtmpp@gov.si. V zadevo e-pošte napišite »brezplačna vozovnica Slovenija«. V tem primeru ni treba priložiti nobenih drugih dokazil ali dokumentov. Stroški izdelave vozovnice, ki velja eno leto,  znašajo tri evre. Več pojasnil v zvezi s pridobivanjem brezplačne vozovnice lahko dobite ob delavnikih med 8. in 14. uro na telefonski številki: 01 478 84 11.

Ne pozabite, da je na vlakih in avtobusih potrebno upoštevati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe s koronavirusno boleznijo.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media