Glasbeni festival na Ljubljanici 

29. junij 2020

 Opoldan se bo s koncertom kvarteta saksofonov Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani na turistični ladjici Barjanka na Dvornem trgu začel Ljubljana festival na Ljubljanici. Že peto leto zapored se bodo mladi glasbeniki Akademije za glasbo v Ljubljani predstavljali na zanimiv način: z ladjic, ki bodo plule po Ljubljanici. Festival bo trajal do srede na različnih prizoriščih (Gallusovo in Cankarjevo nabrežje, Mesarski most, Ribji trg). Igrali bodo glasbene umetnine iz svetovne glasbene zakladnice, pa tudi redko slišana dela in sodobne skladbe.

Odprtje Ljubljana Festivala na Ljubljanici se bo začelo s kvartetom saksofonov Akademije za glasbo v Ljubljani, ki ga sestavljajo Ita Nagode (sopran saksofon), Agata Živoder (alt saksofon), Vida Vatovec (tenor saksofon) in Nika Deželak (bariton saksofon). Po dvournem nastopu jim bo sledil trobilni kvintet Schaka v sestavi Matej Kravcar (trobenta), Lenart Zih (trobenta), Blaž Ogrič (rog), Tine Plahutnik (pozavna) in Rok Grubelnik (tuba).

Danes bodo zaigrali še kitarski Duo Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani v sestavi Matevž Šivic in Martin Vasle, Daniel Šimek na harmoniki ter kvartet flavt Con gaio, v katerem igrajo Maruša Alegro, Jana Rumpf, Polona Šuligoj in Annemarie Glavič.

V torek in sredo se bodo glasbeni nastopi odvijali med 10. in 22. uro, vsak koncert pa bo trajal dve uri. V torek bosta kot prvi na violi zaigrali Gaja Ana Zvonar in Anastazija Krenn, ki jima bodo sledili Katarina Zvonar (flavta), Jan Šoštarič (violina) in Tinkara Majcen (kitara), nato pa bo zopet zatrobil kvintet Schaka, tokrat z Dominikom Rusom namesto Lenartom Zihom na trobenti.

Nato bosta nastopila Reberka Pregelj (glas) in Tilen Lancer (kitara) ter za njima Zala Eva Kocijančič (violina) in Peter Keiser (violončelo). Večer bo na kitari zaključil Natko Štiglić.

Sredin program bosta z violinama začeli Anja Kralj in Teja Brenčič, zopet se bodo predstavili Katarina Zvonar (flavta), Jan Šoštarič (violina) in Tinkara Majcen (kitara), ki bo kasneje na kitaro zabrenkala še z Mešo Hadžimusić. Nato bosta sledila Andrej Omejc (saksofon) in Teja Udovič Kovačič (harmonika).

Predstavil se bo še trobilni kvintet Neobrass v sestavi Žan Kopše (pozavna), Marko Arh (rog), Uroš Menegatti (tuba), Kristjan Zupan (trobenta) in Jernej Maček (trobenta). Kot zadnji bo v sredo nastopil trio Morenita, ki ga sestavljajo Ana Gorjanc (kitara), Anja Kravanja (flavta) in Teja Brenčič (violina).


Vaši komentarji


© 2020 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media