Učenje je pogoj za preživetje …

2. september 2020

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Že četrt stoletja jih prireja Andragoški center Slovenije v sodelovanju s številnimi ustanovami in z njimi opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih prevzema posameznik v svojem življenju - v formalnem procesu pridobivanja znanja, pri delu, osebnostni rasti ter sobivanju v različnih skupnostih. 

Letošnji tedni, ki namesto spomladi potekajo jeseni, so tudi zastavljeni nekoliko drugače. Nacionalno odprtje bo potekalo v petek, 4. septembra, v virtualnem okolju z začetkom ob 11. uri prek vstopne točke dogodka na spletišču TVU, FB TVU in drugih spletnih okolij. Ogledali si boste lahko videoposlanici predsednika RS Boruta Pahorja in ministrice za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simone Kustec, nato pa bo svoje izkušnje povedalo 25 privržencev vseživljenjskega učenja. Prvič bo predvajana himna Moč in radost v izvedbi reperja Zlatka.

V prilagojenem obsegu, a še vedno zanimiva in raznolika, bo Parada učenja 2020 - Dan učečih se skupnosti, ki bo v sredo, 9. septembra, potekala v 14 krajih. Na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabili stojnice, delavnice, nastopi na odrih, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki,  natečaji, razstave in podobno. 

Sicer pa se bodo vse do 9. oktobra odvijali številni in raznoliki dogodki, ki jih bodo pripravili izobraževalne in druge ustanove, nevladne organizacije, društva ter drugi prireditelji. Potekali bodo delno v živo, delno pa v virtualnem okolju. Za podrobnejše informacije spremljajte spletno stran: https://tvu25.acs.si/koledar.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media