Brezplačna vodenja po Ljubljani

17. september 2020

 V okviru Evropskega tedna mobilnosti pripravlja Turizem Ljubljana v nedeljo, 20. septembra, štiri brezplačna tematska vodenja po Ljubljani.  

Ogled Plečnikove arhitekture s kolesom bo udeležence popeljal iz središča mesta do Navja, osrednjega ljubljanskega pokopališča Žal, Plečnikovega stadiona ter cerkva sv. Frančiška Asiškega in sv. Jerneja v Šiški, ki sta kulturni spomenik državnega pomena. Ogled se bo začel ob 10. uri pred STIC na Krekovem trgu, trajal bo dve uri. Udeleženci se bodo nanj odpravili s svojimi kolesi.

 Sprehod po ljubljanski promenadi od Tromostovja do Tivolskega gradu bo obiskovalcem predstavil način življenja in navade meščanov v prvi polovici prejšnjega stoletja. Začel se bo ob 12. uri pred TIC ob Tromostovju, trajal bo eno uro.

Na ogledu Zgodbe ljubljanskih mostov se bodo udeleženci sprehodili od Fabianijevega do Hradetskega mosta, mimo najnovejših in najstarejših mostov, ki povezujejo bregova Ljubljane, ter spoznali njihovo zgodovino in arhitekturo. Na sprehodu bodo spoznali življenje Ljubljančanov skozi stoletja, ki je bilo močno povezano z reko Ljubljanico. Ogled se bo začel ob 14. uri na Fabianijevem mostu, trajal bo dve uri.

 Ogled Ljubljane s kolesom pa bo udeležence popeljal po nabrežjih Ljubljanice, do Špice, Botaničnega vrta, Krakovega in parka Tivoli. Začel se bo ob 16. uri pred STIC, trajal bo dve uri. Udeleženci se bodo po mestu potepali s svojimi kolesi.

Na brezplačne vodene ogled se prijavite po elektronski pošti: tic@visitljubljana.si.

Fotografija: © Mankica Kranjec/Nea Culpa


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media