Posvet s farmacevtom - na daljavo

26. september 2020

Lekarna Ljubljana je predstavila koristno storitev za uporabnike: posvet z magistrom farmacije na daljavo oziroma prek videokonference. Tako lahko dobijo strokoven in pravočasen nasvet tudi tisti, ki ne morejo ali zaradi strahu pred okužbo ne želijo v lekarno,  tisti, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne morejo zapustiti svojega doma, pa tudi popotniki in ljudje, ki živijo na odmaknjenih območjih.

 Prijava na telefarmacevtsko svetovanje je hitra in enostavna. Na spletni strani www.lekarnaljubljana.si se uporabnik registrira s pomočjo pogovornega robota Žive. Po prijavi bo prejel povezavo do telekonferenčnega klica, ki bo potekal prek aplikacije Microsoft Teams in bo brezplačen. Na prenosnih in namiznih računalnikih pa bo pacient klic lahko sprejel tudi v brskalniku.

Pravočasen strokovni nasvet lahko prispeva k preprečevanju nastanka in poslabšanja kroničnih nenalezljivih bolezni ali k preprečevanju poslabšanja zdravstvenega stanja. Magistri farmacije bodo prek videokonference pacientom svetovali o pravilni in varni uporabi zdravil, samozdravljenju, o prehranskih dopolnilih in medicinskih pripomočkih, o zdravem življenjskem slogu in o lajšanju tegob, povezanih z boleznimi sodobnega časa. Posvet je zaupne narave, posebno pozornost so namenili varovanju osebnih podatkov.

Sčasoma se bodo pacienti na ta način lahko naročili še na druge  storitve, ki jih izvajajo v lekarnah: pregled uporabe zdravil, svetovanje pri hipertenziji, svetovanje pri uravnavanju prekomerne telesne mase, svetovanje ob težavah s prostato, svetovanje pri sladkorni bolezni, svetovanje pri venskem popuščanju in svetovanje o negi kože.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media