V dveh letih 180 novih stanovanj za starejše 

4. december 2020

 Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja načrtuje v petih letih pridobiti 400 novih najemnih stanovanj za starejše. Že v prihodnjih dveh letih naj bi zgradili 180 novih oskrbovanih in namenskih stanovanj na Bledu, Mariboru, Radljah ob Dravi, Kozini, Novem mestu in Radovljici.

Izgradnja 60 oskrbovanih najemnih stanovanj na Bledu ter 13 oskrbovanih in 8 namenskih najemnih stanovanj v Radljah ob Dravi se je že začela. Nadzorni svet družbe pa je potrdil investicije za pridobitev 36 oskrbovanih najemnih stanovanj na Studencih v Mariboru (na fotografiji) ter več kot 40 oskrbovanih in namenskih najemnih stanovanj v Kozini. Izbrana je bila arhitekturna rešitev za izgradnjo 20 oskrbovanih stanovanj v Novem mestu, v fazi izbire najustreznejše arhitekturne rešitve je projekt prenove objekta in pridobitev dodatnih namenskih najemnih stanovanj v Radovljici. 

Obenem pa si sklad prizadeva za povečanje števila arhitekturno in arhitektonsko primernih ter cenovno dostopnih stanovanj za starejše, s čemer bi se lahko povečala dostopnost mladih družin do večjih stanovanj oziroma hiš. Zato je objavil Poziv za zbiranje zavezujočih ponudb za nakup stanovanj/večstanovanjskih stavb (zgrajenih ali v fazi gradnje oz. projektiranja) in stavbnih zemljišč za gradnjo stanovanj. Na ta način želi v petih letih pridobiti 400 oskrbovanih in namenskih najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše. Poziv je namenjen tako osebam javnega in zasebnega prava, fizičnim osebam ter lokalnim skupnostim. 

Na prvem mestu iščejo stanovanja v mestnih občinah  in na Obali, sledijo občine z 10.000 in več prebivalci ter ostale občine. Mikrolokacija stanovanjskih objektov in zemljišč za gradnjo mora biti primerna za bivanje starejših, kar pomeni predvsem bližino ključnih dejavnosti in javnih storitev (trgovina, banka, zdravstvena oskrba, lekarna …), dostopnost ter urejen javni prevoz. Ponudbe zbirajo do 30. junija 2021. Več informacij je na spletni strani: www-ns-piz.si

Nepremičninski sklad je že lastnik 3.120 namenskih najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše v 116 krajih po Sloveniji, med katerimi je tudi 360 oskrbovanih najemnih stanovanj.


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media