Začel se je jubilejni, že 20. F3ŽO

29. september 2021

Holcarji iz Društva upokojencev Vitanje

Po letu premora zaradi epidemije covida-19 se je v Cankarjevem domu danes začel jubilejni 20. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki bo trajal do petka, 1. oktobra.  Na festivalu, ki ga organizirata ljubljanska mestna zveza upokojencev in Poevent,  se odvija program prežet z glasbo, plesom in gledališkimi nastopi. Na obisk vabijo tudi razstavljavci, ki jih je letos sicer manj kot ponavadi. Potekajo pa tudi izobraževalni dogodki in strokovne razprave. Na današnji okrogli mizi so se pogovarjali o merilih kakovosti dolgotrajne oskrbe. 

Častni pokrovitelj festivala je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, v njegovem imenu pa je udeležence na uvodni prireditvi nagovorila njegova svetovalka Vlasta Nussdorfer. Poudarila je pomen skrbi za ranljive in se zavzela za čim prejšnji sprejem zakon o dolgotrajni oskrbi. Podelili so tudi priznanja za dolgoletno sodelovanje na festivalu, ki so jih prejeli: Srebrna nit – združenje za dostojno starost, Sindikat upokojencev Slovenije in Javni sklad za kulturne dejavnosti. Častni ambasador festivala je postal Andrej Jus, podpredsednik programskega sveta in soustanovitelj festivala. V kulturnem programu so nastopili člani Slovenskega združenega veteranskega orkestra pod dirigentom Ervina Hartmana ter Anja Strajnar in Lovro Frelih, ki sta z nekaj skladbami spomnila na lani preminulega skladatelja in dirigenta Mojmirja Sepeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž

Oglejte si tudi

Razigrano, pisano in veselo
29. september 2023

Starejši niso breme družbe
28. september 2023

Nova predsednica Zdusa je postala Zdenka Jan
19. junij 2023 Po dveh mandatih vodenja...

Ko se prijatelji spet srečajo …
2. junij 2023 Spomini z jesenskega srečanja...

Pokazali so bogastvo ustvarjanja po društvih
26. maj 2023 Včeraj so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media