Začel se je jubilejni, že 20. F3ŽO

29. september 2021

Holcarji iz Društva upokojencev Vitanje

Po letu premora zaradi epidemije covida-19 se je v Cankarjevem domu danes začel jubilejni 20. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki bo trajal do petka, 1. oktobra.  Na festivalu, ki ga organizirata ljubljanska mestna zveza upokojencev in Poevent,  se odvija program prežet z glasbo, plesom in gledališkimi nastopi. Na obisk vabijo tudi razstavljavci, ki jih je letos sicer manj kot ponavadi. Potekajo pa tudi izobraževalni dogodki in strokovne razprave. Na današnji okrogli mizi so se pogovarjali o merilih kakovosti dolgotrajne oskrbe. 

Častni pokrovitelj festivala je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, v njegovem imenu pa je udeležence na uvodni prireditvi nagovorila njegova svetovalka Vlasta Nussdorfer. Poudarila je pomen skrbi za ranljive in se zavzela za čim prejšnji sprejem zakon o dolgotrajni oskrbi. Podelili so tudi priznanja za dolgoletno sodelovanje na festivalu, ki so jih prejeli: Srebrna nit – združenje za dostojno starost, Sindikat upokojencev Slovenije in Javni sklad za kulturne dejavnosti. Častni ambasador festivala je postal Andrej Jus, podpredsednik programskega sveta in soustanovitelj festivala. V kulturnem programu so nastopili člani Slovenskega združenega veteranskega orkestra pod dirigentom Ervina Hartmana ter Anja Strajnar in Lovro Frelih, ki sta z nekaj skladbami spomnila na lani preminulega skladatelja in dirigenta Mojmirja Sepeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž

Oglejte si tudi

Na otoku Gozo še največ zelenja
10. april 2020

Radoživa in pisana Malta
9. april 2020 Tik preden nam je koronavirus...

Prostor mora biti za vse generacije
2. oktober 2019 Festival za tretje življenjsko...

Veselo druženje bralcev Vzajemnosti v Trogirju
7. junij 2019 Od nedelje do srede se je blizu...

Bogata ustvarjalnost upokojencev
17. maj 2019 Danes so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media