V mleku kuhana riba (s krompirjem)
(Piena cepta zivs (ar varitiem kartupeliem, Latvija)
Za 4 do 6 oseb potrebujemo:
1/2 kg ribe (skuša, ostriž, sardon ...)
14 dag zelenjave za okus (čebula, peteršilj, korenje)
260 g mleka
2 žlici olja
2 žlici kisle smetane
peteršilj ali koper
sol, poper
lovorov list
Ribo narežemo na kose. Čebulo narežemo na kolobarje, na grobo nastrgamo korenje in sesekljamo peteršilj. V ponev položimo plast ribe in nanjo plast zelenjave. Vsako plast pokapamo z oljem, solimo ter popramo. Prelijemo z vročim mlekom. Dodamo lovorov list in na majhnem ognju kuhamo od 10 do 15 minut. Ob koncu kuhanja dodamo kislo smetano. Ribo postrežemo s tekočino, nastalo pri kuhi in kuhanim krompirjem, posujemo jo s sesekljanim peteršiljem ali koprom.