Artičoke po napolitansko

Dobro počutje | jun. '10


(Carciofi alla napoletana, Italija)

Za 4 osebe potrebujemo:

8 artičok

2 stroka česna

10 dag izkoščičenih zelenih oljk

2 žlici slanih kaper

2 žlici svežega peteršilja

16 žlic oljčnega olja

sol, čili v prahu, limonin sok

Artičoke, ki smo jim odstranili zunanje liste, narežemo na kose in namočimo v vodi, okisani z limoninim sokom (da ne porjavijo).

V kozici segrejemo olje, dodamo česen in odcejene artičoke ter dušimo pet minut, da se artičoke zmehčajo. Odstranimo česen in artičokam dodamo oljke, sol, čili, kapre ter malo vode. V napol pokriti kozici na zmernem ognju kuhamo približno 20 minut. Če je treba, dolijemo še malo vode. Potresemo s peteršiljem. Pustimo, da se jed malo ohladi in postrežemo.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media