Z enim dostopom do interneta, televizije in telefonije

Prosti čas | okt. '14

Svet se je v zadnjih 20 letih obrnil na glavo. Pustimo ob strani politična in druga dogajanja, a že telefoniranje in spremljanje medijev je popolnoma drugačno. Pred časom je bila večina družin naročenih na enega od dnevnih časopisov, kje v kotu je bil stacionarni telefon, televizija pa je bila priključena na domačo anteno. Nekateri so si omislili tudi satelitsko anteno in si odprli dostop do oddaj in informacij iz drugih držav.

Nato so si začele slediti bliskovite spremembe. Najprej smo dobili kabelsko televizijo, ki nam je omogočila, da smo se poslovili od najrazličnejših anten, odgovornost za kakovost signala pa je prevzel ponudnik kabelske televizije. Dobili smo dostop do novih televizijskih programov, signal je večino časa odličen in ne povzroča toliko problemov, kot so jih stare antene. Zdajšnji televizijski paketi pri različnih ponudnikih omogočajo spremljanje velikega števila različnih kanalov, pri nekaterih ponudnikih kar blizu 200 in več. Za gledalca pa so zanimive tudi funkcije, kot je snemanje vsebin, ki si jih lahko ogledamo, ko imamo čas, zamik ogleda, se pravi možnost ogleda oddaj kasneje kot so bile na sporedu, in številne druge.
Čez nekaj časa se je zgodila revolucija tudi na področju telefoniranja. Na stacionarnem telefonu smo lahko klicali samo takrat, ko smo bili doma. Dobili smo tiste, ki so bili takrat v bližini svojega aparata. Vse se je spremenilo z mobilno telefonijo. Odkar so se pojavili prvi ponudniki, se je število uporabnikov nezadržno večalo. Dandanes ima mobilni telefon praktično že vsak. Naši najdražji nas lahko pokličejo in govorijo z nami kadarkoli, tudi takrat, ko nismo doma. Prav tako pa lahko mi dobimo sogovornika, ko ga potrebujemo. Pomislite, kolikokrat ste včasih morali poklicati znanca, ki je bolj »terenski«. Zdaj ga pokličete na mobilni telefon in lahko z njim govorite takoj. Če telefona nima pri sebi, pa vam vrne klic, saj na mobilnem telefonu vidi, da ste želeli govoriti z njim.
Vmes se nam je zgodil tudi internet, ki je popolnoma spremenil način, na katerega dostopamo do informacij, saj jih lahko poiščemo le z nekaj kliki. Omogočil nam je komunikacijo s pomočjo elektronske pošte in pocenil pogovore s tujino, saj se z nekom, ki je v tujini, lahko pogovorimo s pomočj0o Skypa in podobnih storitev. Življenja brez interneta si nekako ne predstavljamo več. Postal je tako pomemben, da so na primer v Estoniji pravico dostopa do interneta za svoje državljane zapisali kar v ustavo.
Vse te spremembe pa so poleg večje dosegljivosti in dostopa do novih vsebin in informacij prinesle še nekaj. Vsak ponudnik storitve nam vsak mesec pridno pošilja na dom svojo položnico. A tudi tu je v zadnjih nekaj letih prišlo do sprememb. Ponudniki storitev so razširili svojo ponudbo in obogatili storitve.
Dandanes tako lahko vse te storitve - od stacionarne in mobilne telefonije, dostopa do interneta in dostopa do televizije - naročite pri enem ponudniku. Glavna prednost je, da je paketni zakup ponudbe po navadi cenejši, kot če imate vsako storitev naročeno pri drugem ponudniku. Odveč je tudi skrb za dve, tri ali štiri različne položnice, saj na dom dobite samo eno.
Ne glede na to, pri katerem ponudniku se odločite za ponudbo mobilne in stacionarne telefonije, televizije ter interneta, pa bodite pozorni predvsem na pogoje, ki vam jih ponuja. Dobro preverite, kaj je zajeto v ponudbi in naročite samo tiste storitve, ki jih zares potrebujete. Preverite tudi skupno ceno storitve in jo primerjajte z zneskom, ki ga plačujete zdaj. S pravim ponudnikom boste tako zadovoljni, saj boste imeli boljšo storitev, za katero boste plačali enako ali manj.

Miha Ahačič


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media