Vesela in zadovoljna

Dobro počutje | feb. '15

ŠE LEPŠE Z VZAJEMNOSTJO

Po preobrazbi

Ana Kranjc je po rodu Kočevka, vendar si je družino ustvarila v Ljubljani in tu tudi ostala. Še vedno pa neguje stike s svojim rodnim krajem. Je zadovoljna in vesela gospa, rada pa ima tudi izzive, zato se je prijavila na polepšanje z Vzajemnostjo.

Gospa Ana je po poklicu gostinka. Po končani šoli se je zaposlila v Pivki jami v Postojni in tam spoznala veliko tujih gostov. Ko je zaključevala šolanje v Ljubljani, je spoznala moža Jožeta, zato si je kmalu poiskala zaposlitev v Ljubljani – v Mercatorjevem bifeju na Tržaški 37/b na Viču. V tem bifeju, kjer se je odlično počutila, je delala do upokojitve leta 2000. Tudi zadnjih 15 let, ko je bila poslovodkinja, je še vedno rada stregla gostom in tako spoznala veliko ljudi. Na Viču sta si z možem ustvarila dom, gospa Ana uživa v zelenju, ki obdaja njuno hišo, rada vrtnari in pridela veliko malin, iz katerih kuha marmelado, ki jo rada podari prijateljem. Ponosna je na svoji hčerki – starejšo Klavdijo, ki živi na Bledu, in mlajšo Iris, ki živi doma, ter na oba vnuka in vnukinjo.

Pred preobrazbo

Pohvali se, da ne uživa nobenih zdravil. S svojim življenjem je zadovoljna, počuti se izpolnjeno kot mati, žena, prijateljica in tudi poklicno. Še vedno ima stike z učiteljico, ki jo je poučevala v 4. razredu osnovne šole v Stari Cerkvi pri Kočevju, in s sošolko iz osnovne šole. Zadnja leta ji je vez z njenim rodnim Kočevskim tamkajšnji radio Univox, ki ga še posebej rada posluša ob nedeljah, vse rajši pa ima narodno-zabavno glasbo, ki jo pomirja. Sicer pa veliko bere, od leposlovja do časopisov. Vzajemnost prebere od prve do zadnje strani. Ni pričakovala, da bo izbrana za polepšanje, zato je bila nad priložnostjo in novo podobo zelo navdušena.

Frizerka Tanja iz salona Harologi jo je postrigla na klasično kratko in razmršeno pričesko, da se bo gospa Ana lažje uredila sama, in jo pobarvala v barvi mahagonija. Vizažistka Vesna, ki dela za podjetje Oriflame, pa je gospe Ani, ki ima lepo kožo, izenačila polt z malo pudra, poudarila lička, obrvi in oči naličila v zlato-bež odtenku, ustnice pa z bakreno rdečim glosom.

Če si želite novo frizuro in nasvet, kako se naličiti, vas, drage naročnice, vabimo, da nam pišete na naslov: Vzajemnost, Dunajska 109, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti urednistvo@vzajemnost.si s pripisom Še lepše z Vzajemnostjo! Ne pozabite pripisati vaših podatkov (ime in priimek, naslov, telefonsko številko, elektronski naslov, če ga imate) in na kratko opišite, zakaj si želite spremembo. Zaželeno je, da nam pošljete tudi svojo sliko. Morda bomo izžrebali prav vas.

Besedilo in fotografiji: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media