Na TV Vaš kanal tudi Zlata jesen

mar. '15

Irena Vide, direktorica in odgovorna urednica

»Dobrim zgodbam, ki pomembno zaznamujejo osrednji regionalni televizijski program Vaš kanal, danes viden po vsej državi, bomo v letošnjem jubilejnem letu dodali še nekaj novih,« pravi direktorica in odgovorna urednica Irena Vide. Poleg vsakodnevnih novic iz domačih logov njihov program bogatijo tudi druge programske vsebine, namenjene vsem generacijam. Že 25 let se trudijo, da so ne le odličen informator, njihova posebnost je, da sledijo vsakdanjim zgodbam in usodam ljudi. Marca bodo v program uvrstili novo oddajo – Zlata jesen, ki bo namenjena predvsem ljudem v zrelih letih.

Oddajo bo pripravljal in vodil njihov dolgoletni sodelavec Silvester Polak, ki je povedal, zakaj so se odločili za posebno oddajo za starejše in kaj bo prinašala.

Silvester Polak, voditelj na TV Vaš kanal in tudi nove oddaje Zlata jesen

»Morda se kdo namrdne ob tem naslovu in poreče, da je oguljen in zamegli pravi pomen besede. Toda narava nam je dala priložnost, da večina ljudi doživi tri obdobja svojega življenja: mladost, srednja leta in zrela leta, in prav o tem obdobju bomo govorili v naši oddaji.

Tretje obdobje našega življenja je zadnje čase vse aktualnejša tema, pa ne le zaradi tega, ker se prebivalstvo neusmiljeno stara in postaja breme davkoplačevalcev, ampak tudi ker je v naših glavah zasidrana misel, da ko greš v "penzijo", te družba ne potrebuje več. Vendar tukaj nekaj ne gre skupaj. Ljudje v tem obdobju so polni znanja in izkušenj, ki so jih pridobivali vse življenje, nekateri bolj, drugi manj, in tudi v zrelih letih lahko še veliko prispevajo družbi. Podaljšala pa se ni le življenjska doba, ampak se je zaradi številnih dejavnikov – boljše zdravstvene oskrbe, bolj zdravega prehranjevanja, ozaveščanja o pomembnosti telesne aktivnosti – izboljšala tudi kakovost življenja starejših. Lahko bi rekli, da se je v zadnjih desetletjih celotna starejša generacija "pomladila". Na žalost pa se te spremembe ne kažejo tudi v odnosu družbe do starosti oziroma starejših.

V oddaji bi radi poiskali predvsem odgovore na aktualna vprašanja, ki tarejo starejšo generacijo, k sodelovanju v oddaji bomo vabili tako strokovnjake kot tudi laike. Naj navedem samo nekaj tem, na katere bomo iskali odgovore: Ali se bojimo staranja in zakaj? Se telo stara hitreje kot naši možgani? Kako že v mladosti poskrbimo za svojo starost in na katerih področjih? Ali postajamo sužnji lastnih otrok – problematika »hotela mama«? Kdaj se odločimo za odhod v dom starejših? in še številne druge aktualne teme. Pomembno mesto bodo imele tudi zdravstvene teme, npr. o srčno-žilnih boleznih, boleznih oči, osteoporozi, inkontinenci, prostati, demenci ter drugih boleznih in zdravstvenih tegobah starejših. Sicer pa bomo gledalcem sproti prisluhnili in nabor tem širili tudi glede na njihove predloge in želje,« je predstavitev nove oddaje zaključil Silvester Polak.

V prvi oddaji Zlata jesen, ki bo na sporedu v petek, 20. marca, ob 20.30 se bo predstavila tudi Vzajemnost, ki je že več kot štirideset let zanesljiva spremljevalka starejših v Sloveniji.

TV Vaš kanal je viden po vsej Sloveniji prek: Siol TV ( kanal 665), T-2 (kanal 22), Amis TV (kanal 303), Telemach (kanal 149) in drugih kabelskih sistemov ter digitalnega prizemnega oddajniškega omrežja DVB-T v medijski krajini Center.

J. D.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media