Velikonočna ustvarjalnica

Prosti čas | apr. '15

Naj na praznični čas spominjajo tudi okraski na policah – od pobarvanih pirhov do metuljev, ptičkov, zajčkov, piščančkov, kokošk …

Velikonočni zajec

Potrebujemo: 2 jajci iz stiropora različnih velikosti, gumo moss, lepilo mekol, kosmato žico, malo polnila za repek, biserček za nosek, košček belega kartona za zobe, par migajočih oči, povoščeno vrvico za brke, oranžen papir ali filc, zeleno rafijo, bucike, olfa nož.

 Na večje jajce pritrdimo manjše, da dobimo trup z glavo. Iz gume moss izrežemo ušesa in tačke. Tačke z bucikami pritrdimo na telo, v glavo z olfa nožem zarežemo dve zarezi, v kateri vtaknemo in zalepimo ušesa. Z daljšo buciko pritrdimo brke skozi biserček, obenem pritrdimo tudi zobke, prilepimo migajoče oči.

 Iz polnila ali volne naredimo cofek za rep in ga prilepimo. Dva koščka kosmate žice vtaknemo za roke in ju oblikujemo. Iz oranžnega papirja ali filca zvijemo korenček in mu dodamo malo zelene rafije za liste. Korenček zajčku stisnemo v roko. Zajčka lahko pustimo belega ali pobarvamo s tempera barvo, okoli vratu mu ovijemo rutico ali šal.

Zajčkova hišica

Potrebujemo: večje jajce iz stiropora, obroč iz stiropora ali šibja primerne velikosti, flomastre, zeleno rafijo, lepilo mekol, rdeč karton, bucike, papirnate ali plastične cvetlice.

Na jajce s flomastri narišemo vrata in okna. Obroč ovijemo z rafijo in nanj z lepilom prilepimo jajce. Iz kartona izrežemo širši trak, prepognemo na pol in pritrdimo z daljšimi bucikami na jajce, da nastane streha. Rafijo okrog hišice okrasimo s cvetlicami, da prikažemo pomlad.

Kokoška čaka na darilo

Potrebujemo: trd karton, škarje, lepilo, barvice, kartonski tulec (od toaletnega papirja).

Iz kartona izrežemo kokoško in spodnji del za njenim hrbtom zlepimo v škatlico, v katero lahko damo darilce. Ali pa izrežemo samo kokoško in ji na hrbet prilepimo kartonski tulec, v katerega položimo pirh.

Zamisel in izvedba: Sonja Trampuž, fotografije: Moranka Ravbar Mlakar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media