Za ubrano praznično podobo

Dobro počutje | dec. '15

Prednovoletni čas je za vsakogar med nami posebno doživetje. Prav je, da ga polepšamo tudi z izbranimi oblačili, ki so lahko zelo posebna, unikatna, ali pa iz povsem vsakdanje obleke naredimo nekaj posebnega. Pomembneje kot izbrati drago oblačilo je izbrati tako, v katerem se boste dobro počutili in vam bo kar najbolje pristajalo. Da smo urejeni in elegantni, ni treba zapraviti celega premoženja, temveč skrbno izbrati in sestaviti kombinacijo oblačil ter jih popestriti z ustreznimi dodatki.

Treba je kritično oceniti, kakšen model bo najustreznejši, kakšno dolžino krila ali obleke izbrati in kako pokriti najbolj izpostavljene dele telesa. Pomembna pa je tudi izbira barv.

Skladnost

Skladnost je sestavljanje sorodnih odtenkov med seboj. Le-ta se pokaže najbolj takrat, ko iščete pravo barvno kombinacijo, ki pristaja obrazu. Nežnejši odtenki dajo koži v zreli dobi mehkejši pridih, zato priporočam, da ne nosite živih odtenkov modre barve, močne oranžne ...

Barve

Letošnjo modno sezono izkoristite, in če je še nimate v omari, jo dopolnite s kakšnim zgornjim delom oblačila v lepi vinsko rdeči barvi, srebrno sivi ali vijoličastem odtenku. Zlato barvo uporabite za dodatke in oblačila le, če vaši lasje niso srebrno sivi, saj se ne ujemajo z zlatim odtenkom. Črna barva je vedno modna, vendar vas bo postarala. Siva, temno rdeča, vijoličasta ali modra barva so lahko zelo elegantne, zato jih lahko mirno izberete namesto črne.

Obleka

Elegantno ukrojena obleka je osnoven, eleganten in moden kos garderobe, ki ne sme manjkati v omari vsake dame, predvsem pa jo lahko nosite vse leto. Izbran material mora biti ravno prav debel, da lahko obleko oblečete tudi v drugem letnem času. Na fotografijah vam predstavljam tri različne izdelke. Vsi so krojeni v A-kroju, ki je dovolj udoben za večino postav. Razlikujejo se po kakovosti tkanin. Bolj ko tkanina mehko pade, vitkejša bo v njej postava. Dolžina oblek malo čez koleno je velikokrat najelegantnejša dolžina za vse oblike nog in večino postav. Pomembno je, da odtenek nogavic prilagodite barvi obleke. Večinoma posegamo po temnejših odtenkih, vendar pri svetli ne smemo izbrati temnejše od lepega odtenka kožne barve. Tudi rokava sta daljša, da elegantno pokrijeta pomanjkljivosti.

Tunika

Če vam obleka nikakor ni pri srcu, imate še vedno veliko možnosti, da se primerno uredite. Posamezni zgornji deli predstavljajo manjši strošek, hkrati pa jih lahko sestavljamo s hlačami ali krilom na različne načine. Modela na sliki sta namenjena močnejšim postavam, saj zaradi udobnega kroja in padajočega materiala ustvarita vitkejši videz postave. Kot dodatek lahko uporabite izrazitejši nakit, še posebej pri črni tuniki. Asimetrični kroj ustvari videz ožjih bokov.

Pletenine

Vse več je pletenega materiala pri vseh modelih oblačil, saj omogoča udobje, dobro prileganje in tudi vzdrževanje. Res pa je, da je njegova življenjska doba mnogo krajša od klasične tkanine, če izdelek ni kakovosten. Ne smemo pozabiti, da so pod finejšimi pleteninami vidnejši obrisi oblin. Velik ovratnik je idealen za drobnejše postave in za tiste, ki imate radi bolj zaprt vratni izrez. Daljši pulover z netopirskimi rokavi in zanimivim izrezom skrije močnejše prsi, trebuh in še kaj.

Dodatki

Drobni dodatki na oblačilih dodajo potreben čar slovesnih trenutkov. Tudi obstoječe kose v garderobi lahko naredite posebne in priložnosti primerne. Z lepo ogrlico, zapestnico ali broško v trenutku prenovite svoj lanskoletni pulover ali bluzo.

Lahko prišijete nekaj bleščic na ovratnik ali vratni izrez ali pa nekaj svetlečih elementov s kovinskim videzom na obrobo rokava. Pustite domišljiji prosto pot, vendar ne pretiravajte. Ko se boste dodatkov naveličali, jih lahko brez škode odstranite.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. oblik., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media