Športno, sproščeno, udobno …

Dobro počutje | mar. '16

Sprehodi, športne dejavnosti, sprehajanje domačih ljubljencev, druženje v naravi ali preživljanje počitnic v toplicah narekujejo tudi oblačila za tovrstne dejavnosti. Za vsako dejavnost lahko najdemo ustrezno različico, ki ustreza zahtevam gibanja, zračnosti, vzdrževanja, obrabe, razteznosti.

V zrelih letih ni pomembna samo kakovostna in izbrana hrana, če želite obdržati vitalnost, temveč tudi vaša podoba. Zato morajo biti izbrana oblačila vsekakor kakovostna na pogled ter ustrezne surovinske sestave in izdelave. Izberite manj oblačil, vendar tiste boljše kakovosti. Razmislite, kakšne kombinacije boste z izbrano barvo ali krojem lahko ustvarili glede na tisto, kar v omari že imate. Vedno si skušajte sestavljati celoto. Pokažite, da se z leti vedno bolj cenite, in tak odnos bodo imeli tudi drugi do vas.

Kroji. Postava se z leti spreminja. Zato pazite, da bodo oblačila dovolj udobna, a ne prevelika oziroma premajhna. Vedno preverite tudi krčenje po pranju oziroma surovinsko sestavo oblačila. Preverite tudi način zapenjanja, saj gibalna spretnost na starost peša, zato lahko drobne zadrge ter majhni gumbi predstavljajo hudo oviro pri oblačenju. Vzemite si čas in oblačilo, če le lahko, pomerite.

Izbor barv. Barvne kombinacije so pravzaprav najpomembnejše. Pozabite na temne in puste barve. Vaš obraz bo videti precej bolj mladosten v svetlejših in živahnejših odtenkih kot ob sivi, temno modri ali celo črni.

Oblačila za prosti čas

- Garderobi dodajte barvit kos. Oblačila iz flisa (rožnata jopa) so odlična rešitev zaradi kroja, barve in vzdrževanja.

-  Uporabni dodatki (športni copati in torba) odlično popestrijo nevtralno kombinacijo.

-   Namesto klasične vetrovke izberite manj klasično tričetrtinsko jakno s kapuco, ki ima simpatičen morski vzorec. Lahko jo nosimo s pasom ali brez, primerna je tako za mestne potepe in sprehode kot za potovanja.

-  Rdeče-belo-modra kombinacija je pravzaprav večna, letos pa še toliko bolj modna. Črte so ne samo moden vzorec, temveč klasika, ki ji lahko dodate kar koli.

-  Prikazanih pet kosov oblačil lahko dopolnite tudi z drugimi oblačili iz vaše omare.

Kaj izbrati

- Trenirke so obvezen del garderobe ne samo za športnike, temveč tudi za aktivnejše preživljanje prostega časa v telovadnicah, zdraviliščih itd.

-  Letošnjo pomlad so zgornji deli daljši, širši in tudi uporabnejši. Ob strani imajo poseben všit del iz materiala, ki dopušča zračenje in dihanje kože pod oblačilom.

- Izberite nevtralen barvni ton, saj bo oblačilo dalj časa modno. Pomembno je, da je tudi oblačilo za prosti čas izbrano postavi primerno. Preverite, kako vam pristaja daljši zgornji del, saj lahko navidezno pomanjša postavo.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media