V Emilijo Romanjo

Prosti čas | mar. '16

GREMO NA IZLET

V soboto, 16. aprila 2016 (2 dni)

Vstopna mesta: Ljubljana, po dogovoru tudi počivališči Lom in Ravbarkomanda ter železniška postaja Sežana, za odhode iz drugih krajev: iz Kranja 8 evrov doplačila, iz Celja 15 evrov (če bo najmanj 20 potnikov) 

Prvi dan: odhod ob 6. uri z Dolgega mostu v Ljubljani in vožnja do Mantove. Ogledali si bomo utrjeno staro mestno jedro, ki ga s treh strani obdaja voda. Mesto Francesca Gonzage nam bo razkrilo osrednji trg, vojvodsko palačo, trga Piazza Sordello in Piazza Mantegna ter Palazzo del Te. Sledi vožnja do okolice Modene in ogled predelovalnice balzamičnega kisa. Če bo čas, še ogled Modene. Sledijo vožnja proti Parmi, nastanitev v hotel, večerja in prenočevanje.

Drugi dan: po zajtrku vožnja do tradicionalne sirarne in ogled pridelave parmezana. Sledi vožnja do Parme, znane po parmezanu in pršutu, mestu Giuseppa Verdija, Artura Toscaninija in še po mnogih znanih italijanskih umetnikih. Po ogledu mesta pa še v tradicionalno pršutarno, kjer zori znana parmska šunka. V popoldanskih urah se vračamo nazaj proti Sloveniji, prihod domov je predviden v večernih urah.

Cena: za naročnike Vzajemnosti in njihove družinske člane je 107 evrov (če bo najmanj 45 potnikov), redna cena je 119 evrov; in 119 evrov (če bo najmanj 35 potnikov), redna cena je 133 evrov.

Vključuje: avtobusni prevoz, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu s tremi zvezdicami v okolici Parme, polpenzion (zajtrk, večerja), obisk pršutarne in ogled pridelave balzamičnega kisa ter parmezana s pokušino in organizacijo potovanja. Obvezno doplačilo: na recepciji hotela turistična pristojbina. Možna doplačila: enoposteljna soba 20 evrov, vstopnine približno 10 evrov.

 Čas za prijavo je najkasneje 7 dni pred odhodom.

Informacije in prijave: Kompas Ljubljana, Slovenska cesta, telefon: 01/200 62 22


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media