Torbe in torbice

Dobro počutje | apr. '16

Torbice so letos raznih barv, velikosti in oblik. Izberite tako, ki vam bo glede na postavo, slog oblačenja in potrebe tudi najbolj ustrezala.

Izbirate lahko med klasičnimi odtenki: bež, peščena, rdeča, ki je tudi že postala klasika, ter po mili volji dodajate druge odtenke, kot so močna modra, rumeno zelena, turkizna ... Če je vaša garderoba barvno manj izrazita, vam priporočam, da se odločite za kakšen barvitejši odtenek. Lahko je torbica celo dvo- ali večbarvna, res pa ni primerna za vse kombinacije.

Oblika. Oblika torbice naj bi sledila obliki postave. Bolj oglata silhueta mora izbirati tudi bolj oglate oblike, če je vaša postava bolj zaobljena, izberite torbico mehkejših oblik. Pokončna oblika torbice zvišuje postavo, podolgovata pa znižuje.

Velikost. Upoštevajte svojo telesno višino in predvsem koliko vsak dan nosite s seboj. Večje torbe so lahko hitro prevelike, še posebej, če jih preveč napolnimo …

Način zapenjanja. Pred nakupom preverite, ali se torbica dobro zapenja in ima dovolj predalov, v katere boste razporedili vse potrebno. Ker se z leti zmanjšuje občutek za fino motoriko, preverite, ali boste držala pri zadrgi lahko prijeli, drugače pritrdite dodatek, ki vam bo v pomoč (daljšo vrvico ali obroček, cofek).

Material. Če kupujete torbico v klasični obliki in barvi, izberite usnje. Modna, ki jo boste nosili dve ali tri sezone, pa naj bo cenejša. Za poletje so praktične kombinacije usnja in bombaža ali katerega drugega materiala.

Nasveti pri izbiri:

- Klasične torbice v nevtralnih barvnih odtenkih. Izberimo način nošenja, ki nam najbolj ustreza (1. samo v roki, 2. v roki in na rami, 3. samo na rami)

 - Barvite torbice so nekoliko manjše, vendar izredno čistih linij, da se lahko čim lepše kombinirajo z oblačili.

- Modna zapoved, da morajo biti torbica in čevlji v enaki barvi, ne velja več. Čevlji ostajajo nevtralni (črni, sivi, bež), torbica pa je barvni poudarek.

- Torbice za posebne priložnosti so manjše, ročaj je običajno skrit v njej.

- Zelo priljubljene so večje torbe, ki jim v tujini rečejo »šoperji«, saj jih lahko uporabite namesto nakupovalne vrečke in boste videti elegantnejši.

- Nekatere so izdelane iz pralnega naravnega materiala, na vzorcih so madeži manj opazni. Lahko jih zložite in uporabljate pri nakupih.

- V manjšo potovalko lahko damo oblačila za nekajdnevni izlet. Barvita zunanjost in dekorativen napis pomagata, da jo hitro najdete med drugimi potovalkami, če potujete kam z avtobusom ali letalom.

- Dekorativen nahrbtnik ni namenjen športnim aktivnostim, temveč je prisrčen in praktičen modni dodatek.

- Cenovno ugodni in tudi uporabni so kompleti: manjša torba je z zadrgo pripeta na večjo.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media